KAMPANJA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA: U 2013. ubijeno 40 žena, 1.200 tražilo pomoć!

Prema podacima Autonomnog ženskog centra, prošle godine u Srbiji u porodičnom nasilju ubijeno je 29 žena, a tokom ove godine taj broj je porastao na zabrinjavajućih 40

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Radoznala
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Radoznala

    06. novembar 2013 | 18:59

    Draga Zorice,obrati paznju kako sam pisala. Rekla sam da sam dobijala batine,ne da ih jos uvek dobijam. Hvala Bogu,nije dugo trajalo,zivim srecno i sa svojom decom sam. Opet kazem,zena treba da se bori. Najlakse je okrenuti ledja svemu i pobeci. Na kraju krajeva decu sam ja trazila da rodim a ne oni da se rode. Tako da sam ponosna za sve sto sam se izborila i uspela.

  • Zorica

    06. novembar 2013 | 17:59

    Svaka žena može da zna da li je muškarac nasilnik i kakav će biti u braku sa decom dok se zabavlja. Počinje li za vreme zabaljavanja da ljubomoriše, popuje joj, drži pridike, izigrava li mačo muškarca, Govori li o ženama ružno, nazivajući je pogrdnim imenom, psuje li, pije, guši li je sa sms porukama, zabranjiva joj drugove i drugarice. Takva žena u startu može znati da u braku neće doživeti ništa lepo od njega i da takva osobe će od takvog muškarca doživeti upravo nasilje nad njome. Problem su muškarci danas iako takav muškarac naziva jednu ženu da je sponzor ili da je prostitutka samo zato što on nosi sa sobom komplekse niže vrednosti, od takvog muškarca svaka žena da bega. Isti je slučaj kada muškarac naziva ženu da glupača tada sve o njemu govori. @Marina Krsmanović, tako treba svaka žena da razmišlja. @Radoznala,To ti nije izgovor već samo beganje od problema gde imala posle toga još veće a njemu dala odobrenje da može da te maltretira. Postoji sigurne kuće, trebala si se obratiti policiji u zaštitu i da te odvedu u Sigurnu kuću a dalje bi on dobio što mu sleduje. Postoji i Sud, gde ti novac nije potreban. Izgovor nisu deca. Najveći problem su tvoji roditelji koji su te učili pogrešno o braku. Nisi jedina i često takve žene koje su žrtve trpe i dalje diktaturu od muža pa i od roditelje, gde podržavaju nasilnika.

  • Mikiveliki

    06. novembar 2013 | 16:51

    Moja najveca zelja je upoznati zenu koju cu ubijati poljupcima i ljubavlju koju to zasluzuje, zivot je kratak i da ga trujem svadjom i mrznjom i batinama..ne pada mi na pamet..Zeni je najveca kazna kao i muskarcu,,,,NESTATI ZAUVEK!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA