FEDERACIJA BiH: Pronađeno 500 granata namenjenih teroristima

 
  • 7

Granate kalibra 84 milimetra, čija je cena na tržišti 1.500 evra po komadu, pronađene su na području opštine Tešanj

Granate koje su pronađene na području opštine Tešanj bile su namenjene za prodaju i terorističke aktivnosti, a na tu lokaciju su donesene kako bi istražioci bili zavarani, piše danas "Glas Srpske".

Granate koje su u petak pronađene imaju, kako se navodi, direktnu vezu sa naoružanjem koje je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u julu našla na području ove opštine u mestu Kaloševići, što je najveća količina naoružanja pronađena od rata.

- Oko 500 granata za bestrzajne topove, kalibra 84 milimetra, pronađenih u petak, nekoliko dana ranije dovezeno je na lokaciju Trešnjev panj, jer su oni, koji su raspolagali tim oružjem, obavešteni da SIPA pretresa teren - rekao je "Glasu Srpske" izvor blizak istrazi u ovom predmetu.

On je dodao da jedna granata košta oko 1.500 evra, da je oružje švedskog porekla i ima veze sa naoružanjem pronađenim na području tešanjske opštine pre nekoliko meseci.

- Te granate su sa jedne lokacije, gde su bile uskladištene i sakrivene, premeštene na drugu da bi se zavarali istražioci - objasnio je izvor blizak istrazi.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aki

    4. novembar 2013 | 12:15

    Nije u rs-u vec u Bosni i Hercegovini

  • RS

    4. novembar 2013 | 12:32

    Autora ovog clanka obavezno poslati na dopunsku nastavu iz geografije, Tesanj nije u Republici Srpskoj nego u Federaciji.

  • Marko

    4. novembar 2013 | 12:39

    Ako nije u RS, bice uskoro :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA