NASLEĐUJE OBAMU: Hilari dobila prvu zvaničnu podršku za kandidaturu

 
  • 12

Senator iz Njujorka Čarls Šumer, podržao je moguću kandidaturu bivše američke državne sekretarke Hilari Klinton, na izborima 2016. godine

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton, koja se pominje kao mogući predsednički kandidat demokrata na izborima 2016. godine, dobila je i prvu zvaničnu podršku za kandidaturu od stranačkog kolege i senatora iz Njujorka Čarlsa Šumera.

Kako piše Njujork Tajms, Šumer je sinoć u govoru koji je održao pred pristalicama demokrata u Ajovi podržao kandidaturu Hilari Klinton, što pokazuje da se partija svrstava iza nekadašnje prve dame SAD.

Njujorški dnevnik ocenjuje da nije iznenađenje što je Šumer podržao kandidaturu Klintonove, što pokazuje da stariji u rukovodstvu stranke žele da ona uđe u izbornu trku za naredne predsedničke izbore.

Prošle nedelje su sve žene iz Demokratske partije koje su u Senatu poslale pismo podrške za kandidaturu Hilari Klinton.

Ona se za sada nije definitivno izjasnila oko potencijalne kandidature, rekavši da će nakon odlaska sa funkcije državne sekretarke da se malo odmori i da će naknadno odlučiti da li će ući u novu izbornu trku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA