ALBANIJA: 700 radnika se otrovalo marihuanom!

 
  • 12

- Pacijenti, među kojima, takođe, ima tinejdžera, čak i dece mlađe od 15 godina, imali su napade povraćanja, bolove u stomaku, srčane tegobe i visok krvni pritisak - rekao je doktor Hisni Luka

Najmanje 700 ljudi, većinom žena, zatražilo je medicinsku pomoć zbog trovanja narkoticima u selu za koje se veruje da je najveći proizvođač marihuane na Balkanu, saopštili su danas lekari.

Svi pacijenti, za koje se veruje da su radnici na poljima kanabisa u selu Lazaret na jugu Albanijeimali su slične simptome i "ozbiljne smetnje od trovanja kanabisom", rekao je doktor Hisni Luka iz bolnice u obližnjem gradu Ðirokastra novinarima.

- Pacijenti, među kojima, takođe, ima tinejdžera i čak dece mlađe od 15 godina, imali su napade povraćanja, bolove u stomaku, srčane tegobe i visok krvni pritisak - kazao je Luka.

Simptomi se dovode u vezu s njihovim radom na sađenju, branju, presovanju i pakovanju kanabisa, dodao je on. Najmanje 40 odsto radnika na poljima kanabisa u Lazaratu, selu sa jakim obezbeđenjem, oko 240 kilometara od Tirane, čine tinejdžeri.

Vlasti navode da je Lazaret, koji se nalazi blizu grčke granice, najveći proizvođač kanabisa u Albaniji, čija se godišnja proizvodnja procenjuje na oko 900 tona droge u vrednosti od 4,5 milijardi evra.

Selo Lazaret čuvaju naoružane patrole, naveo je AFP. Albanija se smatra glavnom tranzitnom zonom za drogu i vodećim snabdevačem kanabisa u Evropi.

Prošle godine, policija je zaplenila više od 10 tona kanabisa, namenjenih evropskom tržištu, pre svega Grčkoj i Italiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA