Džejms Leg večeras u Gan klubu (VIDEO)

 
  • 0

Džon Vesli Majers aka Džejms Leg, veliki mag orgulja i dijaboličnog vokala, stiže u Beograd prvi put danas, cena ulaznice 800 dinara

Džon Vesli Majers aka Džejms Leg, veliki mag orgulja i dijaboličnog vokala, stiže u Beograd prvi put večeras, kada će u "Gan" klubu (Miloša Pocerca 10) od 22 časa održati sjajan koncert!

Leg je već godinama jedan od najintrigantnijih garage-rock predvodnika. Prvi od poznatijih bendova u kojima se pojavio bili su "The Immortal Lee County Killers", po čijem je raspadu formirao "Black Diamond Heavies" 2004. godine, trio u kojem su pored njega na orguljama/klavijaturama i vokalu bili još gitarista i bubnjar.

Gitarista 2006. napušta bend i to preostale navodi da se zamisle kako da nastave dalje, pri čemu donose potpuno ispravnu odluku - bez gitare! Do tada je bilo dvočlanih bendova, ali uvek se radilo o gitari i bubnju, a sa novom postavom "Black Diamond Heavies" su uveli i novi trenutak u formaciji rokenrol grupe: orgulje/klavijature/vokal i bubnjevi.

U toj postavi snimaju dva studijska i jedan live album (sve za Alive Records) i postaju jedna od najtraženijih američkih garažnih atrakcija do kraja prve decenije 21. veka svirajući širom SAD, Evrope i Australije.

Pored matičnog benda, Džejms svira orgulje i peva u "Cut In The Hill Gangu", još jednom važnom američkom garage/blues/punk sastavu nastalom na pepelu "Soledad Brothersa".

Po raspadu sastava "Black Diamond Heavies" (2009), Leg radi na svom prvom solo albumu "Solitary Pleasure" (opet renomirani Alive Records, 2011) koji prolazi zapaženo među poklonicima "Black Diamond Heaviesa" i ljubiteljima svih podžanrova garažnog rokenrola. Duboki, dijabolični vokal i topli a zastrašujući tonovi orgulja čijim dirkama kao u transu lete njegovi prsti zaštitni su znak ovog južnjačkog gospodina.

Obrada rokenrol heroja Linka Wraya ("Fire And Brimstone") i obrada hita u Americi anonimnih Australijanaca "Kill Devil Hills" ("Drinking Too Much"), pored devet sopstvenih pesama, potvrđuju Legov dobar izbor da se popuni jedan pristojan solo prvenac i krene s utabavanjem staze nastavka rokerske karijere.

Prošle godine Leg sa kolegama s Alive Records etikete – "Left Lane Cruiser" – snima još jedan album – "Painkillers". Deset "Blues" obrada (od Roberta Johnsona do "Rolling Stonesa") odsviranih/otpevanih na srčani, garage/blues način, kako se i očekivalo od ove garažne supergrupe, učinili su da se album na kraju 2012. nađe visoko kotiran na većini garage rock lista.

Mačo orguljaš đavoljeg glasa prvi put dolazi na prostor bivše Jugoslavije krajem oktobra i početkom novembra na pet koncerata. Prati ga samo bubnjar, baš kao iz "Black Diamond Heavies" dana, što jasno govori o tome da će se na repertoaru naći i hitovi iz te faze karijere.

Karte za beogradski koncert u Pinball Wizard Records prodavnici ploča (Makedonska 30, lokal broj 15) koštaju 600 dinara, a na ulazu će biti 800.

(Telegraf.rs)

Video: Savić: Sliku mogu dobiti samo oni koji su svojom dobrotom i nebeskom dušom pokazali sjaj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA