VUČIĆ REŠIO: Radnicima FAP-a do utorka plata

 
  • 5

Radnicima FAP-a će do utorka biti uplaćena jedna plata i rešen problem overe zdravstvenih knjižica, a do 1. marta 2014. dobijaće uz minimalac sve zaostale plate

Radnicima FAP-a do utorka će biti uplaćena jedna plata i rešen problem overe zdravstvenoih knjižica, a do 1. marta 2014. dobijaće uz minimalac sve zaostale plate - rezultat je dogovora kojeg je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić postigao sa predstavnicima štrajkača i poslovodstvom pribojskog preduzeća.

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić obezbedio je dolazak jednog od direktora kompanije Mercedes, Rolfa Jirgena Sejerlea, u Priboj i njegovo učešće u razgovoru vicepremijera sa rukovodstvom FAP-a.

Sejerle je u prostorije FAP-a u Priboju stigao neposredno nakon vicepremijera, i u toku je njihov razgovor sa rukovodiocima pribojske fabrike.

Kako Tanjug nezvanično saznaje, od predstavnika "Mercedesa" se očekuje da proceni da li nemački automobilski gigant može na bilo koji način da pomogne FAP-u, odnosno da uposli njegove kapacitete.

Vučić je na sastanak sa rukovodstvom FAP-a došao sa svojim ekonomskim savetnikom Sinošom Malim i savetnikom Jorgom Haskensom, koji je takođe Nemac. Kako se saznaje, sigurno je da će Vučić tražiti da rukovodstvo FAP-a potvrdi da poseduje zalihe u vrednosti od 5,6 milijardi dinara, kao što je navedeno u ličnoj karti tog preduzeća.

Vučić će tražiti da se te zalihe pokažu, kako bi se otklonile ili potvrdile sumnje da su one - samo na papiru. Država, naime, kako je ranije rekao Vučić, neće da baca pare, spremna je da pomogne, ali neće nagrađivati nerad, javašluk i lopovluk.

Posle sastanka sa rukovodiocima FAP-a, Vučić će razgovarati sa radnicima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    31. oktobar 2013 | 19:12

    Vazno je da u kncelariji na zidu visi slika nekog popa!

  • ljubica

    31. oktobar 2013 | 20:09

    Pa sad da grad Beograd nije platio Poljacima za gradske autobuse FAP bi bio uposlen i imao bi zaradjene pare.

  • xxx

    31. oktobar 2013 | 20:44

    Vučiću jug Srbije ti gladuje biće veliko bure baruta ako nastavite status kvo sa Simpom koji čeka odluke vlade a vreme prolazi. Radnici ne primaju plate. Isplati li se Srbiji da iseli ceo Pčinjski okrug. Država je umesto što je faktički zaustavila firmu mogla da bolje kontroliše i da radnici zaradjuju hleb a da oni koji su počinili loše stvari podnesu račun državi. Ne sme ovoliki gigant da čeka neke datume jer kupci ne čekaju, ponestaje repromaterijala daj te tvoje arapske prijatelje da opremimo dva hotela i eto nama repromaterijala i zalet za nadalje. Ko je šta uradio raspravljajte gde treba to raspraviti nama dajte da radimo i zaradimo i za nas i za vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA