Nišlijka tuži pogrebnike zbog skrnavljenja leša!

 
  • 5

Njenu sumnju da je bilo propusta u radu pogrebnika, te da su oni krivi što je rodbina na sahrani padala u nesvest zbog stravičnog izgleda i smrada pokojnika, potvrdio je i izveštaj komunalnog inspektora da temperatura u hladnjači prelazi propisane normative

Nišlijka Svetlana Marjanović tužiće pogrebnu službu JKP "Gorica" zbog pretrpljenog duševnog bola, jer se telo njenog supruga Miodraga raspalo u hladnjači kapele.

Njenu sumnju da je bilo propusta u radu pogrebnika, te da su oni krivi što je rodbina na sahrani padala u nesvest zbog stravičnog izgleda i smrada pokojnika, potvrdio je i izveštaj komunalnog inspektora da temperatura u hladnjači prelazi propisane normative.

Miodrag Marjanović preminuo je 10. marta ove godine, a porodica je "Gorici" platila 32.000 dinara za prihvat i čuvanje pokojnika do sahrane. Kada su preuzeli leš iz kapele, doživeli su traumu čije će posledice naplatiti na sudu.

- Leš je toliko smrdeo da smo jedva održali opelo. To me je i navelo da otvorim sanduk, a kada sam videla u kakvom mi je stanju muž, jedva sam ostala na nogama. Telo se nadulo, počelo da se raspada, bilo ga je strahota pogledati. To što je urađeno mom mužu smatram najstrašnijim skrnavljenjem. Zbog toga sam odlučila da isteram pravdu i sprečim da neko drugi doživi ono što sam ja - kaže za Telegraf očajna supruga.

Skoro šest meseci Svetlana je pokušavala da dokaže da je bila u pravu da bi pre nekoliko dana dobila pravosnažnu odluku komunalne inspekcije koja je potvrdila da "Gorica" nije poštovala propise o čuvanju pokojnika.

Opštinski komunalni inspektor Ivona Murge objašnjava da je utvrdila da je temperatura u hladnjači znatno viša od propisane.

- Uputstvom kojim je regulisan rad hladnjača predviđeno je da se tela pokojnika čuvaju na temperaturi do plus četiri stepena. Postupajući po prijavi Svetlane Marjanović, dva puta sam obavila uviđaj u kapeli i ustanovila da se temperatura rashladnih komora kreće od osam do deset stepeni. Takođe, JKP "Gorica" nema ugovor s ovlašćenom službom za servisiranje rashladnih uređaja, već te poslove obavljaju njihovi radnici. Zbog toga sam svojom odlukom obavezala "Goricu" da pokojnike čuva na temperaturi do četiri stepena, te da angažuju ovlašćenu službu za održavanje rashladnih uređaja i da dostave uverenje o njihovoj tehničkoj ispravnosti. "Gorica" se na ovu moju odluku žalila, ali ju je drugostepeni organ potvrdio. Bez obzira na to, ovo komunalno preduzeće nije postupilo po rešenju koje sam donela - ističe inspektorka Murge.

Svetlana Marjanović je već angažovala advokata pa će ova nesvakidašnja priča epilog dobiti na sudu.

Igor Jovanić, direktor "Gorice", objašnjava da u vreme ovih događanja nije bio direktor, ali ističe da smatra da nema njihove odgovornosti za problem Svetlane Marjanović.

Dnevno sahranjujemo po osam pokojnika, i nikada nismo imali primedbe na postupanje sa njima. Napominjem da je telo pokojnog Marjanovića u kapelu stiglo 23 sata nakon smrti kada je proces truljenja već započeo, i mi to nismo mogli da sprečimo - rekao je Jovanić.

Komentarišući rešenje komunalne inspekcije, po kome nisu postupili, u "Gorici" ističu da ne postoji obavezujuća odluka o visini temperature na kojoj se čuvaju pokojnici, te da se uputstvo na koje se poziva inspektorka Murge na njih ne odnosi.

Oni priznaju da nemaju ugovor sa ovlašćenim servisom za održavanje uređaja, ali ističu da je u toku procedura za njegov izbor.

(D. K.)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neverovatno

    31. oktobar 2013 | 16:39

    Koja katastrofa! A ko je ova gospodja sa naslovne strane u crvenoj haljini?! Užas jedan...

  • Trut

    31. oktobar 2013 | 17:28

    Zbog te gispodje u crveno i skače temperatura u hladnjaču

  • paja

    31. oktobar 2013 | 20:01

    je.eš takvog inspektora !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA