Amerika daje 5 miliona dolara za ilegalne studente

 
  • 0

Dženet Napolitano, nekadašnja ministarka Baraka Obame, a sada direktor Univerziteta u Kaliforniji, izdvaja sumu od pet miliona dolara za pomoć studentima koji ilegalno borave u zemlji

Direktorka Univerziteta u Kaliforniji Dženet Napolitano izjavila je da će sumu od pet miliona dolara nameniti za specijalno savetovanje i finansijsku pomoć studentima koji ilegalno žive u SAD.

Napolitano, koja je bila ministarka predsednika Baraka Obame za unutrašnju bezbednost, najavila je ovu inicijativu juče u San Francisku prilikom svog prvog javnog obraćanja otkako je pre mesec dana došla na čelo prestižnog univerziteta u čijem sastavu je 10 kampusa, prenosi AP.

Otkako je u julu izabrana za 20. direktora Kalifornijskog univerziteta, kritičari su zabrinuti da bi Napolitano, koja je bila guvernerka Arizone, mogla da bude neprijateljski nastrojena prema studentima koji su ilegalno uvedeni u zemlju još kao deca.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA