GLOGOVAC: Draža nije bio zver s masnom bradom (FOTO)

 
  • 28

"Draža je bio jedan gospodin, vojnik i hrabar čovek koji je mnogo voleo svoju zemlju", rekao je poznati glumac, koji će tumačiti lik legendarnog četničkog generala

Nebojša Glogovac, koji će tumačiti lik Draže Mihailovića u seriji "Ravna gora", rekao je da je slavni četnički general bio gospodin i hrabar čovek koji je voleo svoju otadžbinu. U intervjuu za "24 sata", poznati glumac je priznao da mu nije bilo lako u koži Čiča Draže.

- Uh, nije lako, ali je časno. Imam odgovornost da tog čoveka pokažem što je realnije moguće uprkos strašnoj propagandi da je on zver masne brade koja ide okolo i kolje sve na šta naiđe - kazao je Glogovac, koji je potom opisao ko je zapravio bio Draža Mihailović.

- Na osnovu knjiga, fotografija i priče ljudi koji su poznavali one koji su njega poznavali, napravio sam neku sliku. Bio je tih, blag čovek, obraćao se svojim vojnicima sa vi. Draža je bio jedan gospodin, vojnik i hrabar čovek koji je mnogo voleo svoju zemlju. Nekoliko puta odlikovan je za hrabrost braneći razne linije fronta, od Solunskog do Drugog svetskog rata. Ali izgleda da nije bio vešt u tom nekom menadžerskom, manipulativnom smislu - istakao je poznati glumac.

Na pitanje hoće li serija "Ravna gora" pomiriti partizane i četnike, odgovorio je:

- Radoš Bajić je veoma ozbiljno istraživao i pošteno uradio scenario. Verujem da će serija pomoći da razumemo zašto su jedni prihvatili novu ideju, a drugi ostali na tradicionalnim vrednostima. Razumeti drugu stranu jeste prvi korak ka pomirenju - zaključio je Glogovac.

Da podsetimo, serija "Ravna gora" kreće s emitovanjem 10. novembra na RTS-u.

(Telegraf.rs/24sata.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ssss

    31. oktobar 2013 | 11:17

    Gospodin ja kako. Skolovan covjek bio, a ne zanatlija, bravar.

  • cica Draza

    31. oktobar 2013 | 11:13

    Heroj. Vecna mu slava

  • Republic of Srpska

    31. oktobar 2013 | 11:56

    Svaka cast i skidam kapu ovome nasem glumcu, Nebojši Glogovcu, samo iz razloga sto je odbio Andjelinu Dzoli da igra glavnu ulogu u njenom filmu "u zemlji krvi i meda"! Covjek je mogao za to uzeti fine pare, ali nije, jer je znao da ce taj film poslati losu sliku u svijet onog naroda kome pripada. Mnogi politicari, biznismeni kao i kvazi umjetnici i ostala bagra sumjnivog morala (koji bi prodali i rodjenu majku za saku dolara) trebaju da se ugledaju na ovog covjeka, granitnog karaktera!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA