KONAČNO: Posle 40 godina Jajce dobilo porođajni sto

 
  • 4

Zahvaljujući Udruženju žena "Viktorija99" iz Jajca prikupljena su sredstva za kupovinu porođajnog stola namenjenog Ginekološkom odelejnju Opšte bolnice u ovom gradu

Jajce će dobiti posle četiri decenije sto za porođaje. Udruženje žena "Viktorija99" iz Jajca prikupilo je sredstva za njegovu nabavku, a namenjen je Ginekološkom odelejnju Opšte bolnice u Jajcu.

Posle nekoliko meseci aktivnog rada na aktiviranju lokalne zajednice, animiranju nadležnih institucija i organizovanja niza akcija u zajednici, ovoj bolnici će biti isporučen porođajni sto.

U martu je pokrenuta kampanja "Žene imaju pravo da se leče i rađaju u Jajcu", a zahvaljujući akciji majke porodilje Opštine Jajce dobiće kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, smanjiti rizik od infekcija prilikom porođaja, a porodilje neće morati da putuju u susedne opšine i tako ugrožavaju svoju i sigurnost bebe.

(Telegraf.rs / Izvor: Dnevni avaz)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    28. oktobar 2013 | 22:24

    Gde si rodjen? U jajcu hehe

  • Mrki

    29. oktobar 2013 | 08:31

    Mene je briga,svaka vest gde ce doci dete na svet je bitna.nemoj odmah gledati na politickoj osnovi,da smo svi gledali da nam bude bolje nama samima umesto da podrzavamo politicare u njihove sumanute hirove sada bi bili jedna zemlja.zemlja jaca od svajcarske!!!

  • ljubisa

    28. oktobar 2013 | 21:56

    Bogu hvala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA