Zbog plate ubio vlasnika firme i njegovog sina, pa sebe

 
  • 7

Radnik Milivoj Čuk, zaposlen u građevinskom preduzeću Fosor u Mariboru, ubio je vlasnika Abedina Šalju i njegovog sina, jer mu nisu isplatili platu. Ćuk je potom izvršio samoubistvo

Milivoj Čuk, zaposlen u građevinskom preduzeću Fosor u Mariboruubio je vlasnika Abedina Šalju i njegovog sina Gzima, jer mu, navodno, nisu isplatili platu. Nakon toga je izvršio samoubistvo.

Pucnjava u Mariboru dogodila se u podne, u centru grada, gde je i sedište male građevinske firme, koja je bila u finansijskoj krizi u poslednje vreme.

Odmah nakon pucnjave, policija je došla u Aljaževu ulicu. Pripadnici slovenačke interventne policije su razbili vrata i na podu našli tri tela. U prvi čas se mislilo da je ubica pobegao, pa je ceo Maribor bio pod opsadom, ali je policija veoma brzo utvrdila da je i ubica mrtav.

Građevinska firma bavila se radovima na ulicama Maribora i u okolini, a pre dve godine zapošljavala je pedesetak ljudi. Dolaskom krize taj je broj prepolovljen, a sada je bilo zaposleno desetak radnika. Plate nisu redovno isplaćivali, što je i dovelo do upada radnika u prostorije firme.

I u sredu su dva muškarca završila u bolnici zbog rana zadobijenih u pucnjavi, a prema nepotvrđenim informacijama radilo se o mafijaškom obračunu.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Električar

    24. oktobar 2013 | 15:54

    Voze se besni džipovi a radnik čeka na platu. Puko čoveku film . Ko zna koliko je usta taj hranio.

  • Nis

    24. oktobar 2013 | 15:14

    Ko zna koliko su ga izrabljivali da bi se bogatili.covek je heroj !!!

  • драган

    24. oktobar 2013 | 15:10

    Неће прпћи дуго врмена а нарочито после усвајања новог Закона о раду и код нас ће се правда тражити на овај или сличан начин.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA