OVK iz SAD: Albanci usprotivite se vladi Crne Gore!

 
  • 37

Organizacija koja okuplja bivše pripadnike OVK, naglasila je da će po saku cenu braniti nacionalnu zastavu, i da neće dozvoliti ugnjetavanje crnogorskog režima

Organizacija „Atlantska asocijacija" iz Sjedinjenih Država, koja okuplja bivše pripadnike OVK, pozvala je albanske političare, u Crnoj Gori, da se usprotive politici vlade u Podgorici i zaustave kršenje nacionalnih prava njihovih sunarodnika.

Tu se misli na odbijanje vlasti da formira opštinu Tuzi, ali i na malu zastupljenost Albanaca u državnoj administraciji. Čelnici te organizacije su poručili da „bivši borci OVK neće skrštenih ruku gledati diskriminaciju svoje braće u Crnoj Gori."

- Poručujemo Albancima u Crnoj Gori da u nama imaju jaku podršku i da ćemo po svaku cenu braniti nacionalnu zastavu i sva ostala prava koja im pripadaju, te da nećemo dozvoliti da ih ugnjetava crnogorski režim - poruka je s druge strane Atlantika.

S druge strane, da Albanci u Crnoj Gori nisu obespravljeni, smatra profesor Radan Nikolić, predsednik Udruženja boraca ratova Crne Gore 1990. Ne krije bes što prekrajanjem Crne Gore mašu preko okeana isti oni koji su „igrali krvavo kolo na Kosovu i Metohiji".

Mehmed Bardhi, predsednik Demokarstkog saveza, kaže za naš list da ne treba ići u Ameriku da bi se sa tolike distance videla diskriminacija albanskog naroda u Crnoj Gori.

- Mi smo tu, i naša prava su ugrožena. Krenimo od izbornog zakona za poslanike u crnogorskoj skupštini, pa preko ljudskih prava kada je reč o upotrebi maternjeg, albanskog jezika. Kamen spoticanja je i odugovlačenje oko formiranja opštine Tuzi.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gandra

    23. oktobar 2013 | 21:49

    I sa sad?! Tako to izgleda kad se prizna nezavisno kosovo! Zaigrala mecka i pred njihovom kucom!

  • Goran

    23. oktobar 2013 | 21:55

    Ha albanci o kršenju prava!?

  • Ceca

    23. oktobar 2013 | 22:54

    Ko ce prvi da vam pomogne?Komsije sa Kosova ili iz Bosne i hercegovine ili mozda Hrvatska? E moji crnogirci crno vam se pise. Zao mi je cestitog crnogorskog naroda. Mozda ce vam pomoci ovi sa parade ponosa. Cojstvo ste odavno izgubili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA