Indonežani okitili patrijarha Irineja cvećem! (FOTO)

 
  • 7

Ovo je, inače, prva poseta pravoslavnog patrijarha Indoneziji. Stoga su predstavnici Pravoslavne crkve u Indoneziji imali želju da patrijarhu srpskom Irineju ukažu na čvrst međuverski sklad u toj zemlji

Državno-verska delegacija Srbije doputovala je 22. oktobra 2013. u Džakartu, gde će se od 23. do 25. oktobra održati Drugi bilateralni međuverski dijalog Srbije i Indonezije.

Našu delegaciju su na aerodromu "Sukarno-Hata" dočekali predstavnici Ambasade Srbije u Džakarti, Ambasade Indonezije u Beogradu, Ministarstva spoljnih poslova Indonezije i Pravoslavne crkve u Indoneziji.

Ovo je, inače, prva poseta pravoslavnog patrijarha Indoneziji. Stoga su predstavnici Pravoslavne crkve u Indoneziji imali želju da patrijarhu srpskom Irineju ukažu na čvrst međuverski sklad u toj zemlji. U Indoneziji danas živi oko 20.000 pravoslavnih hrišćana.

U čast dobrodošlice državno-verskoj delegaciji Srbije večeru je priredio zamenik ministra spoljnih poslova Indonezije A. M. Fahir. Patrijarh Irinej je tom prilikom u besedi rekao da mu "osmesi na licima Indonežana pokazuju snagu njihove kulture i države" i posebno se zahvalio Indoneziji na podršci Srbiji oko odbijanja samoproglašene nezavisnosti kosovskih Albanaca.

Našu državno-versku delegaciju u Indoneziji predvode patrijarh srpski Irinej i direktor Kancelarije za saradnju s crkvama i verskim zajednicama dr Mileta Radojević.

(Telegraf.rs / Izvor: SPC)

Video: Predstavljeno prvo kolo Izabranih dela Svetislava Basare na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    23. oktobar 2013 | 16:40

    Samo bahato, svita besposlicara ni manje ni vise vec u Indoneziju...lepo letovanjce. Da mi je znati samo ko li sve to placa, posto sve te crkve jadne nemaju nikakve prihode posto jelte ne placaju nikakav porez. More...

  • zzzzzz

    23. oktobar 2013 | 17:30

    A ovaj u sredini je bas za delegaciju i to samo za daleke egzoticne destinacije! Pre sam ja mogla da budem pratnja patrijarhu nego on, bar znam nesto o toj zemlji!

  • NL

    24. oktobar 2013 | 01:28

    Pa neka je otputavo i treba da gradimo mostove svugde po celom svetu, pogledajte gde sve Papa putuje i svoju veru predstavlja i prosiruje, pa zasto nebi i mi uz pomoc Patrijaha Irineja, da nasu veru , predstavljamo i prosirujemo. Tako i treba.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA