PRED BANKROTOM: Nikšić duguje 50 miliona evra!

 
  • 7

- Svakodnevno preduzimamo mere kako bismo se izborili sa problemima i doprineli sanaciji stanja u opštini. To se ne može uraditi preko noći, ali radimo na smanjenju troškova i povećanju naplate postojećih potraživanja - kaže Đoko Krivokapić, sekretar Sekretarijata za privredu i finansije

Odbornici lokalnog parlamenta na poslednjoj sednici potvrdili su da opština Nikšić prolazi najteži period u skorijoj istoriji. Naime, direktan dug ove opštine bez kamata je 33 miliona evra, dok je dug za neplaćene doprinose i poreze oko 15 miliona.

- Svakodnevno preduzimamo mere kako bismo se izborili sa problemima i doprineli sanaciji stanja u opštini. To se ne može uraditi preko noći, ali radimo na smanjenju troškova i povećanju naplate postojećih potraživanja - kaže Đoko Krivokapić, sekretar Sekretarijata za privredu i finansije.

Na ponovljenim lokalnim izborima na kojima je opet pobedila koalicija DPS-SDP desila se smena u rukovodstvu grada, koja je nasledila i ovaj problem.

- Dug opštine ne bi mogao da se vrati ni kada bismo prodali ceo Nikšić! Ljudski je proglasiti bankrot - smatra Arsenije Lalatović, odbornik Demokratskog fronta. - Opštinski budžet za minulu godinu najbolje odslikava izveštaj revizorske komisije iz koga se vidi da su se sredstva građana trošila mimo zakona o javnim nabavkama. Za ovakvo stanje treba neko da odgovora. Neka pravosudni organi ispitaju ima li nepravilnosti u radu lokalne uprave.

Daleke 1989. godine bilo je više od 20.000 pripadnika radničke klase, a danas nema ni hiljadu radnika u proizvodnji, a 4.000 stanovnika vapi za socijalnom pomoći.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    21. oktobar 2013 | 10:58

    Ma sta se brinu, sad ce radna snaga poreklom odatle da uvalja 100ak kila prvoklasne robe i sve ce biti u redu. Ionako tamo bukvalno niko nista ne radi osim sverca droge, cigareta, i slicno.

  • Rako

    21. oktobar 2013 | 11:09

    Neka Milo i Brano daju pomoc svome gradu. I nema bankrota!

  • smoky

    21. oktobar 2013 | 11:30

    Tuga za ovaj grad, ima sve predispozicije da bude centar crne gore u svakom pogledu, steta sto im to ikompleksirana podgorica decenijama ne dozvoljava. Navijam za neke normalne ljude koji bi u buducnosti autoputem povazali niksic sa srbijom(al ne preko podgorice) i taj grad ce oziveti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA