Amfilohije: Gej parada obeščastila brke Crnogoraca

 
  • 12

- Skrnave brk Crnogoraca koji je svetinja, jer je u njemu sadržan moral Crne Gore, Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Vasilija Ostroškog - kaže mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je danas da je Parada ponosa u Podgorici predstavljala “obeščašćenje brka Crnogoraca i čitave Crne Gore”.

U Podgorici je u nedelju održana prva Parada ponosa, a logo manifestacije bili su brkovi.

Događaj je protekao u znaku neviđenih mera policijskog obezbeđenja, kao i žestokih sukoba policije sa protivnicima gej parade, da bi učesnici povorke na kraju bili evakuisani iz centra grada.

Mitropolit Amfilohije smatra da bi bilo dobro da se “gej paraderi, koji ucjenjuju Crnu Goru, zamisle i prekinu sa nasiljem nad ljudskim moralom i savešću”.

- Ono što se dogodilo u Podgorici je obeščašćenje brka Crnogoraca i čitave Crne Gore. Policija koja je dobila zadatak da brani od nasilja one koji unose nemire i sukobe našla se u obeščašćenom položaju - kazao je on.

Mitropolit Amfilohije smatra da ne treba da se “skrnave brk Crnogoraca koji je svetinja, jer je u njemu sadržan moral Crne Gore, Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Vasilija Ostroškog”.

On je, kako prenose podgorički mediji, rekao da bi bilo dobro da se “gej paraderi evropski, koji ucenjuju Crnu Goru zamisle, ako zaista misle dobro sebi i Crnoj Gori, te prekinu sa nasiljem nad ljudskim moralom i savešću”.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeka

    21. oktobar 2013 | 10:20

    Ne drobi deda. Kao drugo, nisu to Crnogorci već Srbi sa brkovima.

  • TODE

    21. oktobar 2013 | 11:21

    Jel ti to kačavenda reko da izjaviš?!

  • Grazia

    21. oktobar 2013 | 10:53

    Sta 'oce ovaj vise? Izlazi nesto da kaze samo kad je gay parada. Da se ne oseca pomenuto mozda?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA