Uhapšen bivši direktor Hrvatskih cesta

 
  • 0

Bivši finansijski direktor Josip Sapunar osumnjičen je za "pranje" pet miliona evra

Bivši finansijski direktor javnog preduzeća "Hrvatske ceste" Josip Sapunar uhapšen je dan nakon što su pripadnici policije za borbu protiv organizovanog kriminala i korupciju "pročešljali" dokumentaciju u sedištu firme, povodom istrage o izvlačenju novca iz ovog preduzeća.

Hrvatski mediji javili su da je Sapunar uhapšen sinoć, nakon što se u dogovoru sa istražiocima vratio iz inostranstva, kako bi dao iskaz u najnovijoj aferi izvlačenja novca iz preduzeća "Hrvatske ceste" od 2006. do 2011. godine.

Navodi se da je Sapunar ovog puta osumnjičen za "pranje" pet miliona evra preko kompanije Igora Premilovca, koji je ranije osumnjičen da je "izvukao novac" iz Hrvatske privredne komore.

Operativci uprave za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala, ušli su pre dva dana u sedište preduzeća u Zagrebu, zbog sumnje da je iz tog javnog preduzeća izvlačen novac, preko kompanija koje su godinama sarađivale sa "Hrvatskim autocestama".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA