LAZAR KRSTIĆ: Ne postoji opcija da mere ne uspeju!

 
  • 22

- Mislili smo da je dobro da u javnost izađemo s nečim što ne zvuči politički prihvatljivo, već je realno stanje stvari. Naravno da ne mislim da je plata od 525 evra velika, čak ne mislim ni da je dovoljna, ali to jednostavno jeste jedna i po prosečna plata u Srbiji - rekao je Krstić

Srpski ministar finansija Lazar Krstić je optimista i uveren da ne postoji opcija da ne uspeju mere koje je vlada predložila prošle sedmice, a kojima pokušava da uštedi 1,5 milijardi evra u nekoliko narednih godina.

U intervjuu za sutrašnje izdanje Magazina zagrebačkog "Jutarnjeg lista" Krstić je rekao da je znao da je stanje u Srbiji teško.

- Ali moj je utisak da se sve ovo desilo dve sedmice kasnije, Srbija bi bila u ogromnom problemu - rekao je Krstić.

Kako navodi list, Krstić, za koga u Zagrebu kažu da je čovek kome prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najviše veruje, svejedno je optimista i čvrsto je uveren da su mere koje je predstavio "slamka spasa", u protivnom, Srbija bi, kaže, bankrotirala.

- Zatvorila bi nam se spoljna tržišta kapitala i kad ne bismo reagovali, morali bismo reći da idemo u provaliju- kategoričan je ministar.

Zbog toga, dodao je, ne postoji opcija da mere ne uspeju.

- Trudili smo se da to u kombinaciji bude najpravičnije moguće, da mere budu za sve oblasti koje su strukturni problemi u trenutnoj ekonomiji. Za promenu, mislili smo da je dobro da u javnost izađemo s nečim što ne zvuči politički prihvatljivo, već je realno stanje stvari. Naravno da ne mislim da je plata od 525 evra velika, čak ne mislim ni da je dovoljna, ali to jednostavno jeste jedna i po prosečna plata u Srbiji. Trudili smo se ovim merama da idemo prema onome što jesu problemi, ukupna količina mase plata, a da zaštitimo najugroženije, one kojima je sad najteže- naveo je Krstić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • janko

    19. oktobar 2013 | 19:57

    Ama kome vise solite pamet? Kojih 525 evra? Ko prima tu platu u Srbiji? Uhvatite prosek plata obicnih radnika, bez vasih, koje su bezobrazno visoke za stvari koje radite tj. nista ne radite. Plate radnika su izmedju 15000 i 20000 din. Ako je to 525 evra onda izem ti tvoju ekonomiju i matematiku.

  • Milan

    19. oktobar 2013 | 20:06

    Ujednacite malo,nije normalno da srednjoskolac u Kolubari prima 90.000 platu a profesori 50.000,dokle vise

  • Bice nama,

    19. oktobar 2013 | 20:11

    Operacija uspela pacijent umro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA