Ukinuta presuda vozaču koji je pijan usmrtio pešaka, pa pobegao

 
  • 4

Apelacioni sud naložio novo suđenje Zoranu D, osuđenom na 3,3 godine jer je autom pijan usmrtio poznatog lekara Zorana Vukovića, pa pobegao s lica mesta

Apelacioni sud ukinuo je presudu Višeg suda u Beogradu, kojom je Zoran D. (28) osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 3,3 godine, zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanja pomoći povređenom licu. Optuženi se tereti da je 27. juna prošle godine, na Banovom brdu, svojim autom marke "golf" usmrtio pešaka, poznatog neuropsihijatra Zorana Vukovića (80), pa potom pobegao s lica mesta.

- Upravljajući vozilom pod dejstvom alkohola od 3,76 promila u krvi, optuženi je prednjom desnom stranom vozila udario i nabacio na vetrobansko staklo pešaka koji je prelazio ulicu van obeleženog pešačkog prelaza. Nakon kontakta vozila sa oštećenim, ovaj pada na kolovoz, na licu mesta podleže teškim telesnim povredama usled nepružanja pomoći, dok okrivljeni beži sa lica mesta - navedeno je u optužnici.

Pred Višim sudom, Zoran D. osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i četiri meseca, uz zabranu upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od pet godina. Na ovu presudu žalili su se i viši javni tužilac i branilac optuženog, što je Apelacioni sud prihvatio i doneo odluku o njenom ukidanju i ponovnom suđenju.

- Prvostepeni sud je, donoseći pobijanu presudu, učinio bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, jer u njenom obrazloženju nije dao razloge o odlučnim činjenicama na kojima je zasnovao svoju odluku, a koje su od značaja za pravilno presuđenje - navedeno je u obrazloženju Apelacionog suda.

(D. K.)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kropir

    19. oktobar 2013 | 20:24

    Слаб суд Народ луд

  • Ostap Bender

    19. oktobar 2013 | 21:35

    Pa šta je sudija u presudi napisao ako nije dao razloge zbog kojih je presudio!!! Tog sudiju bi odmah trebalo otpustiti. A sve više takvih obrazlozzenja cujemo povodom obaranja presuda...

  • Draža Mihajlović

    20. oktobar 2013 | 11:03

    Ovo je samo dokaz da ovde kod nas nešto debelo nije uredu. Kakve tri godine? Mora da je sve potplatio i da ima debele veze. U ovakvim situacijama mi se gade advokati ,a i zakon. Gadi mi se Srbija. Prvo bi ga obesio za jaja da visi tri dana , a onda ako ostane živ..... Pa da vidiš oće li opet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA