TUNIS: Vojska ubila 9 terorista, zapljenjeno dve tone eksploziva

 
  • 0

Vojska je teroriste ubila u oblasti u kojoj je pre nekoliko dana, u napadu džihadista poginuo policajac. Jedan član grupe je uhapšen tokom operacije razbijanja ćelije od oko 20 džihadista

Vojska Tunisa ubila je devetoricu "terorista" i zaplenila dve tone eksploziva na severu zemlje, u oblasti u kojoj je pre nekoliko dana, u napadu džihadista poginuo policajac, saopštili su danas zvaničnici.

Osumnjičeni za terorizam ubijeni su u regionu Badža, oko 70 kilometara zapadno od Tunisa, rekao je za agenciju TAP portparol Ministarstva odbrane Taufik Rahmuni.

Drugi portparol istog ministarstva kazao je da je vojska uhapsila jednog člana ove grupe, tokom operacije razbijanja ćelije od oko 20 džihadista, osumnjičene za ubistvo policajca, preneo je AFP.

Rahmuni je rekao i da je operacija pokrenuta u četvrtak, ali da je još uvek u toku i da se u regionu organizuju izviđački letovi i aratiljerijski napadi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA