Galenika ponovo u blokadi!

 
  • 4

- Kupićemo sve što "Galenika" proizvede i odmah ćemo platiti, jer su lekovi priritet - rekao je direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Momčilo Babić

Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Momčilo Babić rekao je danas da su poverioci blokirali račune fabrici lekova "Galenika".

- U "Galenici" se situacija dodatno zakomplikovala ovih dana. Došlo je do finasijske blokade od strane poverilaca - rekao je Babić za Televiziju "Pink", i naglasio da je za rešavanje situacije u tom preduzeću neophodna intervencija Vlade Srbije.

Dodao je da je za Fond problem "Galenike" nerešiv, odnosno da jedino može da obeća da će se kupovati lekovi tog proizvođača.

- Kupićemo sve što "Galenika" proizvede i omdah ćemo platiti, jer su lekovi priritet - naglasio je Babić.

On je rekao i da Fond ubuduće neće dozvoliti nestašice lekova i medicinskih sredstava u apotekama i bolnicama i naglasio da sve zalihe moraju da budu vidljive i transparentne.

On je objasnio da se na internet sajtu Fonda nalazi aplikacija "Pronađi lek" pomoću koje građani mogu da ukucaju naziv leka i vide u kojoj najbližoj apoteci ga ima.

(Telegraf.rs/ Beta)

Video: Simonida Stanković: Umetnost prepoznaje onaj koji je celovit

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos Obilic

    15. oktobar 2013 | 10:57

    Koje su ovo igrarije..hmm

  • Hey

    15. oktobar 2013 | 10:31

    Ja radim u Galenici,upakovano je oko 2000kg Farina,a ljudi nemogu da ga pronadju u apotekama,pa sta je sa ovom drzavom

  • May

    15. oktobar 2013 | 20:57

    Magacini su puni lekova,mi propadamo.scenario dobro poznat,onaj ko kupi firmu prodajom lekova koje je dobio u miraz vraca novac i jos vise,a 59 ha zemljista na extra lokaciji dobija za Dz.E moja skupino sela i gradova,neki vas nazivaju drzavom,srbi moji porazeni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA