OKONČALA DRAMU: Doktorka otkopčala bluzu i podojila dečaka, a onda ga lečila

 
  • 53

Punih 12 sati trajala je drama u porodici Stevanović nakon što je majka Slađana, uz pomoć svekrve, na svet donela bebu, ali nije znala šta da radi jer je beba neprestano plakala. Sve dok se nije pojavila mlada lekarka

Punih 12 sati trajala je drama u porodici Stevanović nakon što je majka Slađana, uz pomoć svekrve, na svet donela bebu, ali nije znala šta da radi jer je beba neprestano plakala.

Onda je stigla mlada doktorka Vladana Brodski i najpre sama podojila dečaka, a onda ga i pregledala.

Nesvakidašnji gest razveselio je srca ukućana, ali i mladog junaka, koji je odmah nakon dojenja prestao da plače utonuvši u miran san, a doktorka se vratila zbrinjavanju majke kojoj svekrva nije uspela da izvadi posteljicu, pa je morala hitno da bude prebačena u Dom zdravlja.

- Svaka majka bi to uradila. Sreća što još dojim moje dete, pa sam mogla da nahranim malog junaka dok se njegova majka ne oporavi - kaže Brodski.

Porodica Stevanović živi na veoma nepristupačnom zaseoku Jasik, 15 kilometara od Ivanjice, do kojeg je lekarska ekipa pešačila.

Kada su stigli, majka je bila prilično slaba, a dečačić je plakao i imao zelenu stolicu, što je ukazivalo na glad.

- Pupčana vrpca je bila dobro podvezana, ali posteljica je ostala. Znala sam da mora odmah u zdravstveni centar, što je podrazumevalo da dete još neko vreme neće moći da jede. Brzom intervencijom kolege Miloša Đokovića majka je zbrinuta, dete zdravo u toplom zagrljaju, to nam je najvažnije - kaže dr Vladana Brodski.

(Telegraf / Izvor: Blic.rs)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    14. oktobar 2013 | 18:51

    Doktorka podojila bebu? Pod hitno da izgubi licencu do kraja života.

  • lekar

    14. oktobar 2013 | 18:08

    Prva bebina stolica je uvek zelena, nema nikakve gladi kad su bebe u pitanju. Cudno je da majka nije imala instinkt da privije bebu na grudi cak i ako je panicila. Puno srece.

  • vaš novinar

    14. oktobar 2013 | 17:29

    Gospodjo doktorka, sve reči hvale za, pre svega ljudskost i srčani odnos prema poslu. Da je više doktora sa takvim stavom, Srbija bi bila daleko bolja i zdravija zemlja....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA