Severna Koreja odbila Kerijev plan

 
  • 2

Vašington bi trebalo da prestane da preti Pjongjangu sankcijama ili će Severna Koreja nastaviti sa nuklearnim probama i provokacijama uključujući vojne vežbe na Korejskom poluostrvu - naveo je portparol Nacionalne odbrambene komisije

Severna Koreja odbila je da potpiše pakt o nenapadanju koji je prošle nedelje američki državni sekretar Džon Keri ponudio Pjongjangu. Tokom nedavne posete Japanu, Keri je izjavio da su "vrata za pregovore Severnoj Koreji otvorena", ukoliko odustane od nuklearnog oružja i povinuje se medjunarodnim zahtevima.

Portparol severnokorejske Nacionalne odbrambene komisije odgovorio je da bi Vašington trebalo da prestane da preti Pjongjangu sankcijama ili će Severna Koreja nastaviti sa nuklearnim probama i provokacijama uključujući vojne vežbe na Korejskom poluostrvu, prenela je agencija AP.

Ranije ove nedelje, Severna Koreja je kritikovala zajedničku dvodnevnu vojnu vežbu pomorskih snaga SAD-a, Južne Koreje i Japana i ocenila ih "kao pripreme za napad na Sever", mada su akteri naveli da su "vežbe bile defanzivne prirode".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nadisenenadaj

    12. oktobar 2013 | 14:56

    Ovaj kao da je iz pakla i izaso, kud lici na djavola kud samo trazi napade neke na nekog...

  • destroy usa

    12. oktobar 2013 | 21:40

    neka vise izgrade tu nuklearnu pa ce im biti mnoga vrata otvorena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA