Telo Vladana Jovanovića u ponedeljak u Srbiji

 
  • 6

Vladanov otac Zoran je ogorčen jer ga niko nije kontaktirao, a kako kaže, prenos tela je organizovao u saradnji sa firmom u kojoj je Vladan radio

Telo poginulog Vladana Jovanovića (24) iz Crvenke, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u SAD, biće dopremljeno u Beograd u ponedeljak ujutru. Troškove prenosa platila je američka kompanija u kojoj je on radio.

- Niko sa mnom nije kontaktirao. Sve što sam učinio, učinio sam privatnim kanalima: finansijsku podršku je obezbedio čovek za koga je moj sin Vladan radio, a Crvenčani i naši ljudi iz Čikaga pomogli su nam da organizujemo prenos tela - priča otac Zoran Jovanović.

Ogorčen što ih niko nije obišao niti im se obratio, otac pokojnog Vladana kaže da njima novac nije potreban već samo da znaju da neko brine o toj deci tamo. Kako kaže, jedini koji je nazvao bio je Aleksandar Vučić i na tome mu je zahvalan.

- Nema tog novca koji meni može da vrati sina, ni tog zlata. Vladan je bio moje zlato. A verujte, čekanje na njegovo telo je užasno. Teško je to, treba snage. Noći su nam strašne - kaže Zoran.

Druga dva studenta iz Srbije koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći u Severnoj Dakoti su bolje, potvrdio je konzul Srbije u Čikagu Nebojša Aćimović. Konzulat inače nema fond iz kog bi mogao da plati lečenje povređenih, kojima je samo nekoliko dana ranije isteklo osiguranje.

Dušan Travica je van životne opasnosti, dok je Goran Šišarica sa intenzivne nege prebačen u regularnu sobu. Njihove kolege i prijatelji iz Kule danima sakupljaju novac za plaćanje troškova lečenja.

Porodice povređenih mladića apelovale su na javnost da podrži humanitarne akcije za pomoć Travici i Šišarici, uplatom sredstava na objavljene brojeve žiro računa ili ubacivanjem novca u kutije za dobrovoljni prilog, kako bi se oni što pre bezbedno vratili u Srbiju.

Uplate za pomoć Dušanu Travici i Goranu Šišarici:

Svrha uplate: dobrovoljni prilog

Dinarski racun: 355-514334674

Devizni racun: 355-3200287267-59

SWIFT-BIC Code: VBUBRS22

IBAN Code: RS3535500032002872675059

(Telegraf / 021.rs)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Урош

    11. oktobar 2013 | 23:04

    После су Американци шљам..

  • Mare

    11. oktobar 2013 | 23:53

    Meni nije jasno zasto se ista ocekuje od drzave u ovom slucaju? Odem ja na more, ne uplatim zdravstveno i razbolim se, odem u bolnicu i onda kukam kako to treba drzava da mi plati!?!?!?! Odem na more, poginem i drzava treba da plati mojoj porodici transport tela!? Meni ne bi palo na pamet ni da trazim, ni da pitam, ma logicno mi je da drzava sa tim nema ama bas nista...

  • cmarko

    12. oktobar 2013 | 00:18

    mare,ne kaki,ne dao Bog da budes u takvoj situaciji pa bi ti padalo na pamet..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA