Unuk zakopao babu da sačuva nasledstvo (FOTO)

 
  • 6

B. M. je tajno sahranio svoju babu Stanu Milkić (83) u Banji Topilo, a zatim prijavio njen nestanak kako bi zadržao njenu kuću i nastavio da prima penziju. Stana je preminula 16. januara, a njen leš je pronađen 17. septembra

Nišlija B. M. tajno je sahranio svoju babu Stanu Milkić (83) u Banji Topilo, a zatim prijavio njen nestanak, kako bi zadržao staričinu kuću i nastavio da prima penziju. Baka je preminula 16. januara ove godine, a njen leš je u svom voćnjaku 17. septembra pronašao Radomir Nikolić.

DNK analiza pokazala je da se radi o Stani Milkić, a obdukcijom je utvrđeno da je baka umrla prirodnom smrću. Protiv njenog unuka podnete su krivične prijave zbog kršenja porodičnih obaveza, jer je zanemarivao baku, i i zbog prevare, jer je primao njenu penziju i nakon njene smrti.

Kako saznajemo u policiji, unuk je pritisnut dokazima priznao da se na nesvakidašnji način otarasio bakinog leša.

- On je sa Stanom imao usmeni dogovor da mu nakon njene smrti ostane kuća a da o njoj brine dok je živa. Starica je preminula 16. januara, on je dva dana kasnije pronašao njen leš u kući i zabrinuo se da bi ga ostali naslednici mogli optužiti da je prekršio dogovor sa babom i zatražiti deo njene imovine. Kako je dobro poznavao Banju Topilo, jer mu je supruga iz tog kraja, odlučio je da je tamo sahrani, verujući da je niko neće naći u napuštenom voćnjaku. Najpre je iskopao grob, a zatim se vratio po Stanu, zamotao je u jorgan i sahranio je. Međutim, u to vreme zemlja je bila smrznuta pa nije mogao da iskopa dublju raku zbog čega su životinje otkopale leš koji je zatim pronašao vlasnik voćnjaka - kažu naši sagovornici iz policije.

B. M. je navodni Stanin nestanak prijavio policiji, a objavio je oglas kojim je traži i na niškim medijima. Policija je uzalud mesecima tragala za staricom dok slučajno nije pronađena u Banji Topilo. Radomir Nikolić, koji je posle pet godina došao da obiđe svoju imovinu, video je kako iz zemlje vire čašice veštačkih kukova i pronalazak leša prijavio policiji. Na osnovu serijskih brojeva pronađenih proteza posumnjalo se da se radi o Stani da bi DNK analiza definitivno potvrdila njen identitet.

Stana Milkić preminula je istog dana kada je umro i njen brat Stojan, pa se ne isključuje mogućnost da je presvisla od tuge. Međutim, zbog stanja leša, precizan uzrok smrti nije mogao da bude utvrđen.

Njenom unuku preti kazna zatvora od tri meseca do tri godine, zbog kršenja porodičnih obaveza, a odgovaraće i za prevaru za koju je propisana zatvorska kazna do pet godina.

B. M. nije želeo da govori o ovom događaju. Na pitanje novinara Telerafa zbog čega je baku sahranio u voćnjaku 25 kilometara udaljenom od njene kuće, B.M. je odgovorio sa: "Nemam komentara."

U prethodnom razgovoru sa novinarima, dok joj nije bio osumnjičen za njen nestanak, B.M. je isticao da se da se dobro brinuo babi, te da je veoma zabrinut što ne zna gde se nalazi.

(D. K.)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • žandarm

    10. oktobar 2013 | 18:46

    Nije monstrum al je bezmozgas

  • Nemogu da verujem

    10. oktobar 2013 | 18:57

    Jbg.sad ćeš sigurno dobiti krov nad glavom

  • mislim

    10. oktobar 2013 | 21:30

    Bekim, debilu, nije je ubio, ili nisi čitao tekst ili ne razumeš šta čitaš. Samo bez komentara, molim te, niste u poziciji da kometarišete na ovaj način!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA