POTRAGA ZA VOTKOM: Ilegalne fabrike traže bespilotnim letelicama

 
  • 0

Letelica pomoću toplotnih zraka u Belorusiji traži "pogone za pečenje alkoholnih napitaka", pa u realnom vremenu o svakom sumnjivom nalazu javlja dežurnom dispečeru, koji odmah diže spremnu patrolu na terenu

Autoritarni režim beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka smišlja kako da napuni sve prazniju državnu blagajnu, pa je našao neobičan način borbe s ilegalnom proizvodnjom votkeu pomoć policiji došle su špijunske bespilotne letelice "Busel-M", koje po gustim beloruskim borovim i brezovim šumama traže podzemne fabrike votke!

Letelica pomoću toplotnih zraka traži "pogone za pečenje alkoholnih napitaka", pa u realnom vremenu o svakom sumnjivom nalazu javlja dežurnom dispečeru, koji odmah diže spremnu patrolu na terenu.

Andrej Ambražej, načelnik policije za borbu protiv ilegalne proizvodnje alkoholnih pića u glavnom gradu Minsku, kaže kako je ta pošast u Belorusiji uporediva s epidemijom, jer broj ilegalnih "šumskih manufaktura" raste matematičkom progresijom.

Naime, u Belorusiji se višegodišnjom zatvorskom kaznom kažnjava ilegalna proizvodnja votke, a kako su u zadnjih nekoliko godina cene i porezi na alkohol porasli više puta, beloruski ljubitelji žestoke kapljice morali su da se snađu na neke druge načine bez obzira na strogu policijsku poteru i opasnost od zatvora i ogromnih novčanih kazni.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA