Homofobija u pozorištu Boško Buha?!

 
  • 14

Novinar gej magazina "Optimist" ostao je bez pres materijala za predstavu "Gospođa ministarka", koja se igra u pozorištu "Boško Buha", uz obrazloženje da im "ne odgovara pisanje o predstavi u tom magazinu". U pozorištu nisu hteli da komentarišu ove optužbe

Novinar gej magazina "Optimist" zatražio je pres materijal, fotografije i promotivni tekst o predstavi "Gospođa ministarka" u kojoj Goran Jevtić glumi glavnu "žensku" ulogu, ali je pozorište "Boško Buha" odbilo njegov zahtev, jer im "ne odgovara pisanje o predstavi u tom magazinu", saznaje Telegraf.

- U e-mail poruci izvršna producentkinja Tanja Perović obavestila je našeg novinara da predstava ni na koji način ne govori o polovima i odnosima među polovima već samo o prerušavanju, da bi u tom slučaju dobila značenje koje nisu hteli da plasiraju, kao i da im reklama u tom smislu ne bi odgovarala - priča za Telegraf predsednik Gej-lezbijskog info centra Predrag Azdejković.

Prema njegovim rečima, nakon što je izvršna producentkinja obavestila novinara gej magazina "Optimist" da im ne odgovara pisanje o predstavi u tom magazinu, o tome je obaveštena Katarina Živanović, sekretarka za kulturu grada Beograda, koji je finansijski podržao predstavu, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić i Udruženje novinara Srbije.

- Gej lezbejski info centar kao osnivač i izdavač magazina "Optimist" smatra skandaloznim da se uskraćuju informacije koje su dostupne svim drugim medijima, samo zato što je u pitanju magazin za LGBT populaciju, naročito ako se uzme u obzir da se rad pozorišta "Boško Buha" finansira iz budžeta Republike Srbije i gradskog budžeta - dodao je Azdejković.

Kako bismo čuli i drugu stranu priče, pozvali smo pozorište "Boško Buha" . Međutim, iz ove institucije nisu želeli da odgovore na navode Azdejkovića.

- Svi nadležni su zauzeti spremanjem pomenute predstave - saopšteno nam je u ovom pozorištu.

(Telegraf.rs)

Video: Nikita Mihalkov: Orden Svetog Save velika čast

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darth

    8. oktobar 2013 | 20:16

    Bravo za pozoriste

  • Американац

    8. oktobar 2013 | 21:01

    а када су ти педери избацили Малагурског са своје конф. за штампу са изговором да више не желе никог ко "неафирмативно" пише о њима, онда је то ОК! Није него!

  • OOUR

    8. oktobar 2013 | 20:41

    Čestitam rukovodstvu pozorišta. Pozzzz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA