CETINJE: Početak gradnje hrama CPC

 
  • 13

Svečanosti polaganja kamena temeljca prisustvovao je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović, koji je ocenio da je to događaj od istorijskog značaja za Crnu Goru i CPC

Na Cetinju je danas položen kamen temeljac za hram Crnogorske pravoslavne crkve (CPC), posvećen Svetom Ivanu Crnojeviću, osnivaču tog grada.

Svečanosti polaganja kamena temeljca prisustvovao je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović, koji je ocenio da je to događaj od istorijskog značaja za Crnu Goru i CPC.

- Na Cetinju su Bog i ljudi, vladike i narod uvek bili najbliži jedni drugima - rekao je Bogdanović.

Novi hram CPC-a na Cetinju prvi je objekat te vrste u jednom gradu, pošto CPC ima nekoliko svojih novih crkava na lokacijama van gradskih naselja.

Ranije je najavljeno da će vernici CPC-a danas protestnom šetnjom od Cetinjskog manastira do Plavog dvorca - rezidencije predsednika Crne Gore - izraziti svoje negodovanje zbog nerešenog statusa CPC u Crnoj Gori.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Službeni glasnik promocija knjiga 1 - RADNO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ироничар

    6. oktobar 2013 | 16:11

    Jeste u pravu ste! ISTORIJSKI DOGAĐAJ za "copy-paste-edit-save" naciju... izrodi srpski previše vas ima, ako već izmišljate jezik, pozajmite albanski pa ga koristite, ne kradite našu literaturu i jezik.. isto važi i za veru i istoriju i sve drugo...

  • Draža Mihajlović

    6. oktobar 2013 | 17:26

    Lažni Crnogorci. Svi treba da idu na Ivanova korita da im Vladike kažu ko su i šta su. Sramota Crne Gore.

  • mne

    6. oktobar 2013 | 16:20

    Hoce li svih 10 doci na protest?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA