Podvodni snimci broda u kome je poginulo 300 ljudi! (FOTO)

 
  • 3

Oko 200 osoba se i dalje vode kao nestale

Iako se očekivalo da će danas biti nastavljena potraga za afričkim migrantima nastradalim u brodolomu kod italijanskog ostrva Lampeduza, vlasti su saopštile da se to neće dogoditi zbog loših vremenskih uslova, praćenih snažnim vetrovima i talasima visokim dva metra.

U međuvremenu su objavljeni i prvi snimci potonulog brodića na 40 metara pod vodom, u kom je život izgubilo više od 300 ljudi. Zvaničnik policije Leonardo Riči saopštio je da zbog uzburkanog mora ronioci ne mogu da dopru do olupine broda. Kako je podsetila agencija AP, oko 200 osoba se i dalje vode kao nestale.

Spasilačke ekipe ističu da postoji opasnost da su jake struje odnele tela dalje od mesta na kojem se brod sa oko 450 do 500 ljudi najpre zapalio, a potom prevrnuo pre dva dana, javio je Rojters. Do sada je spaseno ukupno 155 osoba. Nesreću nije preživelo nijedno od 10 dece, a spasene su samo tri od 100 žena koje su se nalazile na brodu.

U Italiji je juče bio dan žalosti zbog ove tragedije, a zastave širom zemlje bile su spuštene na pola koplja.

Migranti, skoro svi iz Eritreje, isplovili su na brodu dugom 20 metara iz libijske luke Misrata i pristali su u luci Zuvara da bi primili još putnika. Preživeli su rekli da je požar izbio kada su upalili ćebe da privuku pažnju obalske straže nakon što je u brod počela da prodire voda jer je prethodno otkazao motor.

Putnici su se uspaničili i počeli da beže na jednu stranu broda, koji se zatim prevrnuo.

Lampeduza je ključna tačka za migrante iz Afrike, sa Bliskog istoka i jugoistoka Azije, koji traže azil u Evropskoj uniji, a ove godine ih je u Italiju stiglo oko 25.000, tri puta više nego cele prethodne godine.

Imigracione organizacije procenjuju da je na moru život izgubilo između 17.000 i 20.000 imigranata koji su u poslednjih 20 godina pokušali da se domognu Evrope, na trošnim i prenatrpanim brodovima.

(Telegraf.rs / Izvor : Tanjug)

Video: Sastanak Vučića sa Fon der Lajen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boka

    5. oktobar 2013 | 19:39

    Prestani vise sa tim Srbijo medju sljivama, zbog tebe cu prestati da citam komentare glupane jedan

  • Sone

    5. oktobar 2013 | 15:09

    Ma dajte breeee, lovacke price!!! Da nije slucajno imao s4 samsung vodootporni i sve sto je zabelezio postavio na youtobe pre njegove smrti jojjjj srbijo medju sljivama

  • Sone

    5. oktobar 2013 | 22:55

    Jojjj srbijo medju sljivama!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA