Traže smenu direktora TENT zbog bonusa

Sindikat EPS izneo optužbe za nepravedno nagrađivanje rukovodstva za rad na niskim temperaturama

  • 0

Sindikat EPS-a tražiće smenu direktora Termoelektrane "Nikola Tesla" Petra Kneževića zbog nepravednog nagrađivanja rukovodstva.

Među nagrađenima za rad na izuzetno niskim temperaturama, uz rudare, montere i terence, nalaze se i pojedini direktori TENT, ali ne i vatrogasci i spasilačke ekipe. Na spisku za dodatak u PD TENT našao se i direktor Termoelektrane "Morava" Dragan Nešić, kome je pripalo 28.500 dinara, kao i pojedini tehnički direktori.

- Lično sam tražio od Vlade Srbije da odobri dodatak za sve radnike koji su radili na temperaturi nižoj od minus18 stepeni Celzijusovih, a na kopovima u Kolubari ona se spuštala i na minus 29. Nije bio dogovor da direktori dobijaju dodatak, i ja neću da ispadam lažov ni pred kim. Hoću da vidim kompletnu dokumentaciju, a tražim odgovornost i smenu rukovodstva - kaže Milan Đorđević, predsednika Sindikata radnika EPS-a.

EPS je iz svoje kase nagradio svoje zaposlene sa 400 miliona dinara, uprkos tome što će ga uvoz struje i rad gasnih elektrana u januaru i februaru koštati oko šest milijardi dinara.

(Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA