Calibro 35 danas u Novom Sadu, sutra u Beogradu (VIDEO)

 
  • 1

Italijanski instrumental bend nastupa večeras u novosadskom klubu "Lazino tele" od 22.30 sati, a sutra ih očekuje svirka u beogradskom "Gan klubu" od 21.30 sati

Italijanski bend Calibro 35 ponovo dolazi u Srbiju! Nakon sjajnog prošlogodišnjeg nastupa, kojim su oduševili ovdašnju publiku, večeras u 22.30 časova nastupiće u novosadskom klubu "Lazino tele", a sutra u Beogradu, od 21.30 u Gan klubu. Specijalni gosti na beogradskom koncertu biće "Metak za zlikovca".

Italijanski producent Tommaso Coliva (Muse, Franz Ferdinand, Arto Lindsay, Twilight Singers) u leto 2007. okuplja ekipu zapaženih studijskih muzičara vođen idejom da formira instrumentalnu postavu koja će svirati muziku inspirisanu temama iz italijanskih krimi filmova iz 60-ih i 70-ih.

Džem sešn koji je trajao skoro neprekidno dva puna dana u “Omnia B” studiju u Milanu rezultirao je velikim brojem obrada, kao i autorskih kompozicija, a producent i idejni tvorac benda bio je siguran da je to ono za čim je tragao nekoliko godina unazad.

Sasvim prirodan miks više žanrova (funk, jazz, rock, prog-rock), istančan osećaj za improvizacije i savršeno slaganje muzičara potvrdili su da je bend spreman za izlazak iz studija. Sledećih nekoliko meseci Calibro 35 sviraju po Evropi, a tokom proleća i leta 2008. pune klubove u matičnoj Italiji.

Na jesen 2008. objavljuju prvi album koji dobija pozitivne kritike u muzičkoj štampi širom kontinenta, a već naredne snimaju singl “Tutta Donna” s gostujućom pevačicom (Džordžinom Kalvajt) koji stiže na prvo mesto italijanske nezavisne radio top-liste.

Početkom 2010. objavljuju novi album “Ritornano Quelli di…Calibro 35″. Bend je gotovo neprekidno na turnejama, a poseban kuriozitet su žive svirke tokom projekcija filmova, kao i pojavljivanje nekoliko pesama za potrebe holivudskog filma "Red".

Prošlu godinu započinju izlaskom novog albuma - "Ogni riferimento a persone esistenti o a fatti realmente accaduti e puramente casuale" (svaka sličnost sa stvarnim osobama ili događajima je potpuno slučajna), potom šestonedeljnom turnejom po Italiji, a onda i koncertima u Beogradu, Zagrebu i regionu sredinom juna.

Izlazak novog albuma "Traditori di tutti" za italijansku diskografsku kuću u ekspanziji Record Kicks (Hannah Williams & The Tastemakers, Nick Pride & The Pimptones, Link Quartet, Diplomats Of Solid Sound…) zakazan je za 21. oktobar.

Karte za koncert benda Calibro 35 u pretprodaji su od 16. septembra i to po ceni od 500 dinara. Na ulazu će koštati 800 dinara.

(Telegraf.rs)

Video: Nikita Mihalkov: Orden Svetog Save velika čast

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA