POTRAGA ZA BLAGOM: U sefovima Kosta Konkordije leže milioni dolara!

 
  • 7

Stručnjaci procenjuju da se u utrobi kruzera Kosta Konkordija u 1500 sefova sa ličnim stvarima nalazi oko deset miliona dolara u novcu i nakitu. Po otvaranju sefova sve stvari biće vraćene putnicima

Kruzer Kosta Konkordija napokon je uspravljen, a za njegovo udomljavanje bore se čak tri luke,  Đenova, Pjombino i Palermo.

Luka u Đenovi spremna je čak da produbi luku za oko 20 metara kako bi mogla da prihvati brod. Najverovatnije je da će svoj kraj kruzer dočekati upravo u Italiji, iako je bilo ideja da ga na proleće otegle do Indije, gde je rezanje na delove mnogo jeftinije.

Sa ovim se nisu složile osiguravajuće kompanije. Samo uspravljanje broda koštalo je oko 800 miliona dolara što je više od same vrednosti kruzera.

Kad se brod potpuno stabilizuje, ronioci će krenuti u potragu za dvoje nestalih putnika, ali i  u otvaranje oko 1500 sefova sa ličnim stvarima putnika, koje će im biti vraćene.

Stručnjaci procenjuju da je u brodu zarobljeno oko 10 miliona dolara u novcu i nakitu. Brod su krasila i mnoga vredna umetnička dela, ali je pitanje u kakvom su stanju.

(Telegtraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    22. septembar 2013 | 00:49

    U Srbiji bi izvadili brod i ukrali ga celog, a ne nakit i pare iz sefova :'D

  • baccko

    21. septembar 2013 | 21:18

    ako neko nije izronio sefove pre njih

  • xxx

    22. septembar 2013 | 08:09

    Da su pustili "nase strucnjake" specijaliste za kradju metala da obave posao uklanjanja, broda odavno ne bi bilo na tom mestu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA