SAD traže 11 miliona evra za zgradu ambasade u Ulici kneza Miloša

 
  • 5

Najviše interesovanja do sada su pokazale međunarodne hotelske grupacije

Sjedinjene Američke Države odlučile su da prodaju nekadašnju zgradu ambasade u Ulici kneza Miloša po početnoj ceni od 11 miliona evra, ali mogla bi biti prihvaćena i niža cena.

Kako piše "Politika", iseljenje se očekuje do kraja septembra, a najviše interesovanja za taj kompleks zgrada koji izlazi na ulice Kneza Miloša, Sarajevsku i Vojvode Milenka do sada su pokazale međunarodne hotelske grupacije.

Međutim, još se nisu izjasnili takozvani investicioni investitori - penzioni fondovi, banke i osiguravajuća društva iz Kine, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Azerbejdžana, s kojim se, takođe, kontaktiralo, prenosi list.

Glavnu zgradu kompleksa od 17.600 kvadratnih metara, koji prodaje Stejt dipartment, 1930-ih godina je podigao Đorđe Nestorović, ban Moravske banovine.

Nova zgrada od 14.000 kvadratnih metara, u koju se Ambasada SAD uselila 1. jula, izgrađena za dve i po godine i za 117 miliona dolara, nalazi se na Dedinju, na mestu ruševine zgrade Kancelarije predsednika SFRJ i vrhovnog komandanta Oružanih snaga (Maršalat), uništene NATO bombardovanjem 1999. godine tokom rata za Kosovo.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • mile

    16. septembar 2013 | 08:14

    onda i oni nama da plate sve ono sto su unistili za vreme bombardovanja!!!

  • Aleksandar KM

    16. septembar 2013 | 09:26

    Mile@Ne brini, oprostice im predsednik i premijer sve,jos ce da im se i izvinjavaju,sto smo im pruzali otpor za vreme bombardovanja!

  • Makarije

    16. septembar 2013 | 12:23

    Neka je daju Arapima, zaslužili su

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA