Dečaku (4) parazit iz gradske vode pojeo mozak! (VIDEO)

 
  • 2

Mališan se smrtnosnom amebom inficirao na vodenom toboganu na naduvavanje u svom gradu, a analizom vode ustanovljeno je da je parazit došao iz gumenog creva kojim je tobogan kvašen

Četvorogodišnji dečak iz mesta Sent Bernard Pariš u Luizijani (SAD) preminuo je nakon što se zarazio smrtonosnom amebom Naegleria fowleri. On je preminuo od zapaljenja mozga koji je izazvao ovaj parazit, a zarazio se vodom iz gradskog vodovoda.

Ovo je drugi slučaj smrti nakon zaraze ovim parazitom. Naime, pre nekoliko meseci od iste vrste zaraze preminuo je 12-godišnji Zahari Rejna.

U pitanju je opasni parazit koji izaziva tzv. primarni ameboidni meningoencefalitis (PAM), infekciju koja razara moždano tkivo. Parazit se može naći u toploj svežoj vodi, dok smrtonosnu infekciju izaziva ako se udahne kroz nos.

Kako je Ministarstvo zdravlja Luizijane ustanovilo, mališan se smrtnosnom amebom inficirao na vodenom toboganu na naduvavanje u svom gradu, pri čemu je analizom vode ustanovljeno da je parazit došao iz gumenog creva kojim je tobogan kvašen.

Preminuli dečak, čije se ime ne navodi, treće je dete koje se ovog leta u SAD inficiralo spomenutom amebom. Jedino je 12-godišnja Kali Hardig iz Arkanzasa preživela infekciju i prošle nedelje je izašla iz bolnice.

(Telegraf.rs / Izvor: cbsnews.com)

Video: Gašić otkrio spomen-bistu Đorđu Mihailoviću: Danas je 106. godišnjica proboja Solunskog fronta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lily

    15. septembar 2013 | 01:25

    Jadno dete ! Neka počiva u miru sreća mala.

  • Jutarnja čitačica

    15. septembar 2013 | 09:39

    U Sokobanjskoj kod nas ima devojka od 17/18 godina kojoj je neka vrsta amebe usla u kicmu i oduzela donje udove...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA