Najdžel Kenedi 9. oktobra na Kolarcu

 
  • 1

Slavni britanski violinista će u Beogradu izvesti dela Baha i čuvenog džez muzičara Fats Valera

Sjajni engleski violinista Najdžel Kenedi nastupiće 9. oktobra u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, a prodaja ulaznica, čija cena još nije saopštena, počinje 12. septembra.

Kenedi, koji je sigurno jedan od najvećih ljubimaca naše publike, u Srbiji je svirao devet puta, sedam puta je nastupio u Beogradu, a po jednom u Nišu i Novom Sadu, i svi koncerti su bili rasprodati!

Ovoga puta, Najdžel koji na aktuelnoj turneji svira u manjim, akustičnim dvoranama, u prvom delu koncerta izvodi Bahov preludijum iz Partite broj tri, u E duru, kao i drugi, treći i četvrti stav (Fugue, Andante, Allegro) iz Bahove Sonate broj dva, u a molu. U drugom delu koncerta publika će uživati u virtuoznom izvođenju džez klasika Fats Valera.

Valerove kompozicije i izvođenje uticali su na razvoj džez muzike kakvu poznajemo danas – on je tvorac džez standarda kao što su: "Ain't Misbehavin", "Squeeze Me" i "Honeysuckle Rose". Najdželovi mentori, Jehudi Menjuhin i Stefan Grapeli, poslužili su kao inspiracija za ovaj jedinstveni program i podelu koncerta na klasičnu muziku i džez izvođenje.

Virtouz na violini, koji je poznat po spektakularnim koncertima, u Kolarcu će nastupiti sa tročlanim  bendom, u kojem se nalaze gitarista Rolf Busalb, basista Jaron Stavi i bubnjar Krištof Žežik.

(Telegraf.rs)

Video: Dačić na 12. Globalnoj konferenciji eksperata za borbu protiv krijumčarenja migranata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GoranM

    9. septembar 2013 | 17:34

    Da li je Marjan Rističević obezbedio karte za koncert?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA