Švedska daje azil svim izbeglicama iz Sirije

 
  • 8

Svi sirijski azilanti, koji su podneli zahtev za azil u Švedskoj, dobiće ga - rekla je portparol švedske Agencije za migracije, Ani Hornblad francuskoj novinskoj agenciji

Švedska je danas postala prva zemlja Evropske unije koja je saopštila da će dati azil svim sirijskim izbeglicama koje podnesu zahtev, javio je Frans pres.

- Svi sirijski azilanti, koji su podneli zahtev za azil u Švedskoj, dobiće ga - rekla je portparol švedske Agencije za migracije, Ani Hornblad (Hoernblad) francuskoj novinskoj agenciji.

Prema njenim rečima, Agencija je donela tu odluku sada "jer veruje da se nasilje u Siriji neće završiti u bliskoj budućnosti"

Agencija očekuje da "ogromna većina Sirijaca, koji danas imaju privremen status, podneti zahtev za promenu u stalni", rekla je Hornbladova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Porodice gardista ubijenih na Topčideru položile vence na mestu njihovog stradanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzelil

    3. septembar 2013 | 22:13

    @nemanja. Makar nekog stiti ! Svaka cast Svedskoj..

  • Bojan

    3. septembar 2013 | 21:02

    E ne daje Svedska nikome na tri godine. Svedska daje i to samo ljudima koji su iz Sirije stalnu boravisnu dozvolu (permanent upehålstilstand) s kojim mozes da radis i zivos u Svedskoj i uzivas u socijali i ostalim pogodnostima drustva.

  • Dača

    4. septembar 2013 | 04:21

    Imam ideju. Tražiću državljanstvo Sirije, a onda s'tim papirima državljanstvo Švedske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA