The Bloody Hollies prvi put u Srbiji (VIDEO)

 
  • 0

Posle nekoliko neuspelih pokušaja u nekoliko poslednjih godina "The Bloody Hollies" stižu u Beograd. Koncert će biti održan u petak, 6. septembra u klubu "Gun" (Miloša Pocerca 10) od 22.00 časa

Evropske turneje "The Bloody Hollies" uvek su bile kratke zbog obaveza članova benda (porodice, stalni poslovi) i uvek su trajale oko dve nedelje. Stoga je bilo teško dobiti ih u konkurenciji daleko bogatijih zapadnoevropskih zemalja. Posle nekoliko neuspelih pokušaja u nekoliko poslednjih godina "The Bloody Hollies" stižu u Beograd.

Koncert će biti održan u petak, 6. septembra u klubu "Gun" (Miloša Pocerca 10) od 22.00 časa. Kao gosti (lokalna podrška) nastupiće "Straight Mickey & The Boyz".

Karte po promotivnoj ceni od 500 dinara do 24. avgusta mogu da se kupe u "Pinball Wizard Records". Od 26. avgusta do 5. septembra na istom mestu karta će biti 700 dinara, a na dan koncerta, na ulazu u klub - 1.000 dinara.

Vesli Dojl (vokal, gitara i usna harmonika) formirao je "The Bloody Hollies" 2000. godine u Bafalu, država Njujork, sa dvojicom kolega sa studija vizuelnih umetnosti. Već godinu dana po osnivanju bend objavljuje prvi album "Got It Where It Counts!" za Garage Pop Records.

Ukupno trajanje ispod pola sata, šesnaest pesama od kojih tek pet jedva prelazi dužinu od dva minuta podaci su koji jasno govore da se radi o prangijaškom garage-punk albumu. Da je reč o jednom od boljih u tom trenutku posvedočiće ne samo pozitivne kritike, već i imenovanje "The Bloody Hollies" za najbolji novi originalni bend. Sama ploča je miks pankoidne furioznosti na troakordni garažni način, ali i vešto provučenih momenata tipičnih za rockabilly i blues.

Usledili su ništa manje uspešni albumi: "If Footmen Tire You...", "Who To Trust Who To Kill Who To Love" (Alive, 2007) i "Yours Until The Bitter End" (Alive, 2011), bez sumnje najbolji album u karijeri.

Još jedna od potvrda kvaliteta stiže od legendarnog pevača i gitariste "The Kinks". Naime, početkom juna ove godine, Dejv Dejvis izdaje novi solo album "I Will Be Me" i u pesmi broj 5 "In The Mainframe" kao prateći sastav gostuju upravo "The Bloody Hollies", a po izboru samog Dejvisa.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Crteži i kaligrafija F.M. Dostojevskog" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA