Nagrada publike za "Krugove" na Sarajevo film festivalu (VIDEO)

 
  • 1

Po oceni publike Sarajevo fiilm festivala, daleko iza "Krugova" Srdana Golubovića ostao kanski pobednik "Plavo je najtoplija boja" Adbelatifa Kečičea

Film "Krugovi" reditelja Srdana Golubovića osvojio je nagradu publike, na upravo završenom "Sarajevo Film Festivalu".

Film koji je nastao u koprodukciji Srbije, Nemačke, Francuske, Slovenije i Hrvatske, dobio je zavidnu ocenu publike od 4.86.

Drugi na listi je bio film "Omar" reditelja Hanija Abu-Aasada, dok se na trećem našao kanski pobednik "Plavo je najtoplija boja" Adbelatifa Kečičea. Četvrti na listi bio je film "Epizoda u životu berača željeza" Danisa Tanovića.

U konkurenciji dokumentarnog filma nagradu je osvojio libanski film "Svet koji nije naš".

Krugovi su savremena priča o jednom herojskom delu, i njegovim pozitivnim posledicama. Tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju danas, prateći likove koji su, kao svedoci događaja iz prošlosti, motivisani da donose odluke koje će im promeniti živote.

Nebojša, svedok događaja u kom je stradao njegov najbolji prijatelj, prevazilazi grižu savesti suočavajući se sa ubicom svog prijatelja; Haris, koji život duguje junaku koji se žrtvovao za njega, dug vraća rizikujući sve i pomažući ugroženoj ženi; a sin jednog od ubica u susretu sa ocem stradalog heroja otvara put za prevazilaženje tragične prošlosti.

(Telegraf.rs)

Video: Dačić na 12. Globalnoj konferenciji eksperata za borbu protiv krijumčarenja migranata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA