TAKMIČENJE ZA KRALJEVSKOG LJUBIMCA: Među najlepšima - društvo iz azila (FOTO)

 
  • 0

Dok su se u gradskom parku šepurili razni ljubimci, doterani za šetnju na crvenom tepihu, malo pseće društvo iz azila, čekalo je strpljivo da se nekom dopadne

Šabac je sedmi grad u Srbiji u kojem je organizovano takmičenje za kraljevskog ljubimca, gde su pravo učešća imali svi ljubimci, psi, mace, miševi, zečevi, a psi iz gradskog azila strpljivo čekali nekog ko će ih odvesti kući

I dok su se u gradskom parku u organizaciji proizvođača hrane i lekova za pse ’’Rojal vest’’, šepurili razni ljubimci, doterani za šetnju na crvenom tepihu, malo pseće društvo iz azila, čekalo je strpljivo da se nekom dopadne i krene u novi dom.

Ovi psi koje je šinterska služba pronašla na ulicama grada, smešteni su trenutno u gradskom azilu. Njih 90 čekaju da budu udomljeni .

- Izabrali smo samo nekoliko pasa i doveli ih ovde, nadajući se da će ih neko udomiti. Oni su najmirniji, toliko pametni da ni jedan rasni pas ne može da se poredi sa njima. Bela je najlepša, ona je naša ljubimica. Ume da otvori vrata, popne se na zadnje noge, šapama otvori vrata na kavezu, ali nigde neće da pobegne. Samo što ne progovori, toliko je pametna - kaže nam Branko Molović, radnik azila koji brine o njima.

Mladi rotvajler pronađen je pre mesec dana. Mirno je posmatrao ostale pse, ali je u jednom trenutku pokazao zube psu koji je pokušao da pije vodu iz njegove posude.

U jednom kavezu oko desetak malih štenadi pribijeni jedni uz druge mahali su repom na svakom ko im priđe. Devojčica je molila dedu da ponese jedno kući.

- Gde ću sa njim, ne živimo u kući, već stanu, bar da imamo dvorište - pravdao se deka.

Molović je zamolio jednu majku čija je devojčica zastala kraj kaveza, da povedu jednog psa kući, ali bez uspeha.

- Mnogo bi nam značilo kada bi volonteri dolazili u azil i ponekad prošetali ove pse. Bilo bi lepo da roditelji dovedu svoju decu, da makar po sat vremena provedu sa nekim od njih u šetnji - predlaže Branko kako da život ovim psima u azilu, postane zanimljiviji.

(M. E.)

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA