Hrvat osuđen u Britaniji za dilovanje droge fudbalerima i manekenkama!

 
  • 5

Nekada perspektivni mladi naučnik Mihovil Raus proglašen je krivim za šverc kokaina vrednog 800.000 evra, i osuđen na 6 godina i 8 meseci zatvora

Hrvatski državljanin, Mihovil Raos, nekadašnji perspektivni mladi naučnik, u Britaniji je osuđen na šest godina i osam meseci zatvora zbog prodavanja droge engleskim fudbalerima i manekenkama.

Raos je diplomirao modernu istoriju na prestižnom Oksfordu 2007. godine. Organizovao je u rodnoj Hrvatskoj , na Hvaruludu žurku na brodu, ali kad je brod isplovio iz luke, presreo ih je policijski gliser. Pošto žurka nije bila prijavljena, kako su rekli  policajci svi su rasterani u roku od pet minuta, a brod je privezan uz mol.

On se za organizaciju ovog događaja unapred zadužio kako za najam broda tako i za kupovinu pića. Jedan od njegovih poznanika kaže da je Mihovil ostao dužan na sve strane, pa čak navodno i grupi lokalnih dilera koji su planirali da zarade tokom noći prodajući gostima na brodu marihuanu, ekstazi i kokain. Raos je zato hitno otputovao nazad u Veliku Britaniju, a u Dalmaciju nije nameravao skoro da se vrati.

- Dileri nemaju puno strpljenja i dugo pamte, znao je da ne sme da se vrati - kaže jedan njegov poznanik.

- Dugovao je i ozbiljnim igračima iz Londona. Na faksu se brzo povezao s krivim ljudima. Sećam se da su prijatelji morali da odlaze u Englesku kako bi mu platili dugove jer bi ga gangsteri zaključali u neki stan i nisu ga puštali dok roditelji ili prijatelji ne bi došli da plate - kaže jedan njegov prijatelj.

Raos potiče iz ugledne građanske porodice koja se bavila medicinom i građevinom, uvek je bio popularan u društvu, a kao srednjoškolac je bio odličan đak u Privatnoj klasičnoj gimnaziji u Zagrebu. Kad je upisao istoriju na Oksfordu, jednom od deset najboljih univerziteta na svetu, činilo se da je pred njim fina karijera i dobar život.

Umesto da se bavi naukom, šest godina posle neslavne žurke na brodu, Raos se našao u sudnici u Bristolu. Sudija Martin Pikton proglasio ga je krivim za šverc kokaina visokog kvaliteta, vrednog 800.000 evra, i osudio ga na 6 godina i 8 meseci zatvora.

-Ovo je samo početak. Bandu krijumčara smo uništili, a sada ćemo im uzeti i zadnji peni koji su zaradili prodajući mizeriju i uništavali stanovnike Bristola - rekao je nakon suđenja Džonatan Bankroft, šef specijalnog tima istražitelja koji je razbio bandu.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)

Video: Srpski spasioci krenuli u pomoć u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    18. avgust 2013 | 22:47

    Kako ce lepo drugi zatvorenici da docekaju ovog mladica iz ugledne Zagrebacke porodice.Lepo ce se druziti sa mladicima..................

  • qwerty

    18. avgust 2013 | 20:41

    SAMO 6 GODINA???

  • Mia

    19. avgust 2013 | 01:15

    @bane,tebi je zao sto nisi ti na njegovom mjestu medju zatvorenicima :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA