SERGEJ LJUT: Kad svira džez, turbofolk da zaćuti (FOTO)

 
  • 17

- Nisam znao gde sam došao.Na Tvrdjavi stoji "Dobrodošli u Nišvil", a iz kafića se čuju neki naleti turcizama. Nedopustivo, sramno, glupo, amaterski i diletantski - osuo je paljbu po organizatorima poznati glumac, koji na Nišvilu nastupa sa svojim Mundens Big Bendom

Prvi utisak sa Nišvil džez festivala, na kojem večeras nastupa sa svojim Mundens Big Bendom glumac Sergej Trifunović opisao je uz pomoć nekoliko reči: nedopustivo, sramno, glupo, amaterski i diletantski.

Trifunović je ovako reagovao revoltiran što ni tokom festivala na Tvrđavi, gde se Nišvil održava, nije stišana muzika u kafićima.

- Nisam znao gde sam došao. Na Tvrđavi stoji natpis "Dobrodošli u Nišvil", a iz kafića se čuju neki naleti turcizama. Hteo sam da pitam organizatore da li su razmišljali o tome. Ako je Trđava vaša, onda su ovakve stvari na džez fstivalu nedopustive, sramne, glupe, amaterske i diletantske. Ovde je divna energija, divni ljudi, pa je potpuno nedopustivo da na nečemu što treba da bude džez festival trešti neki turbo folk iz prva dva kafića levo. To je apsolutno jezivo – rekao je poznati glumac.

On je posavetovao organizatore da ovim povodom hitno preduzmu nešto.

- Morate da sednete sa predsednikom opštine i vlasnicima kafića i dogovorite se da ova tri dana tokom trajanja festivala, puštaju neku prikladnu muziku. Ovako se ne može, ne mogu se krempite stavljati u sarme – bio je revoltiran Trifunović.

Imao je primedbu i na kratko trajanje nastupa muzičara.

- Prve festivalske večeri Vasil Hadžimanov bend je nastupio poslednji. Posle sat vremena, kada je bilo najviše publike i raspoloženje  na vrhuncu, koncert je bio gotov. Od organizatora sam čuo da je to zbog toga što moraju da spavaju. Ja, kad snimam film, po dva meseca ustajem u šest sati i legnem kad legnem. Morate da se stisnete ta tri dana - poručio je Trifunović.

Ivan Blagojević, direktor Nišvila rekao je da je Trifunović u pravu.

- Sergej je potpuno u pravu, ali kafići imaju uredne dozvole i mi ne možemo da utičemo na to šta će oni raditi. Što se tiče primedbi o kratkoći nastupa, ima i drugih mišljenja. Kajl Istvud je kazao drugu stvar: Nije li previše džeza, jer nastupi traju šest sati. Naš program se završava dva sata iza ponoći, a ko želi više može na Džem fešn, koji traje do četiri ujutro – kazao je Blagojević.

Zvezda druge večeri festivala biće Džindžer Bejker koji će nastupiti sa svojim bendom Džez Konfužn. Na konferenciji za novinare, Bejker je ćutao što su članovi njegovog benda opravdali rečima "On je pravi on samo sa bubnjevima". Večeras će organizator Džindžeru Bejkeru uručiti i Gran Pri "Šaban Bajramović" za doprinos fuziji džeza sa drugim muzičkim pravcima

Večeras će posetioci Nišvila videti i bend Krug Vladice Stojiljkovića, nemačko srpsku grupu Damir Aut Laud i latino džez legendu Bobi Karkases.

(D. K.)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    16. avgust 2013 | 18:57

    Mnogi poznatiji i veći glumci i pisci su sedeli u tim kafanama i slušali te " turcizme" gosn' Trifunović! A ljudi iz organizacije ne mogu da zatvore kafane zbog toga sto se vi pravite pametni pred strancima! A i kad smo kod turcizama, džez, nije li to američka crnačka muzika... a pa da mi smo sada pod ropstvom amerike...tj crnca...

  • Tutor

    16. avgust 2013 | 19:12

    Bravo Sergej.

  • Kursula

    16. avgust 2013 | 20:15

    Srb ne lupaj molim te, nijo to ta muzika koji su oni slusali ovo je stvarno djubre. Mene sramota da odvedem nekog sa strane u tvrdjavu jer je ono stvarno ljomberski.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA