Hjundai otvara fabriku rezervnih delova u Srbiji?

 
  • 4

Južnokorejska kompanija, peta po veličini u proizvodnji automobila u svetu, dolazi u Srbiju sa namerom da razgovara o mogućnostima za saradnju sa srpskom privredom

Premijer Srbije Ivica Dačić sastaće se sutra s predstavnicima južnokorejske kompanije "Hjundai", saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Južnokorejski "Hjundaji", koji je peti po veličini proizvođač automobila u svetu, po svemu sudeći, dolazi sa namerom da razgovara o mogućnostima za saradnju sa srpskom privredom, a prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić nagovestio je čak mogućnost da "Hjundai" u Srbiji otvori fabriku za proizvodnju rezervnih delova za automobile.

Vučić je još u februaru ove godine nagovestio da bi ne samo "Hjundai", već i KIA (takođe južnokorejski proizvođač automobila) mogli da dođu u Srbiju, ukoliko Srbija dobije datum za pregovore s EU, jer je to uvek dobar signal stranim investitorima.

"Hjundai" je u Srbiji prisutan od oktobra 2002. godine sa prodajnom i servisnom mrežom za svoje automobile i do danas je povećao svoju prodaju za više od 10 puta i nalazi se na trećem mestu po prodaji motornih vozila u našoj zemlji.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Video: Kako Beograđani nazivaju ovaj park: Neki se stide da izgovore ime!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    16. avgust 2013 | 14:02

    Mogu da otvore u Nisu u elektronsku industriju posto vec imaju gotovu fabriku koja ne radi

  • Aleksa

    16. avgust 2013 | 13:21

    Ako dodju menjam vw za hjundai :-)

  • MIKIVELIKI

    16. avgust 2013 | 22:52

    Bravooooo HYUNDAI.....♥♥♥♥

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA