Zbog krađe, saobraćaj na pruzi Subotica-Sombor obustavljen do 19. avgusta

 
  • 1

Putnike će od sutra na relaciji Subotica-Sombor umesto vozova prevoziti autobusi, a saobraćaj će biti uspostavljen do 19. avgusta posle sanacije koloseka koji su oštećeni iskliznućem vagona zbog krađe šrafova za učvršćivanje šina

Saobraćaj na pruzi Subotica-Sombor biće uspostavljen do 19. avgusta, nakon sanacije oštećenog koloseka između Tavankuta i Bajmoka, a putnike će od sutra na toj relaciji prevoziti autobusi, saopštile su Železnice Srbije.

Kolosek je oštećen 13. avgusta oko 13 sati usled iskliznuća teretnog vagona.

Komisija za vanredne događaje Železnica Srbije, koja je odmah izašla na lice mesta, utvrdila je da nedostaje 235 tirfona odnosno šrafova za zatezanje pragova i učvršćivanje šina u koloseku, da je oštećeno oko 500 betonskih pragova, polomljena tri telefonska stuba, a takođe je oštećen i vagon koji je iskliznuo.

Deo teretnog voza od osam vagona istog dana odvučen je u stanicu Bajmok, dok će iskliznuli vagon biti podignut sa koloseka do kraja dana.  Uzrok tog vanrednog događaja je krađa tirfona (šrafova) iz koloseka, zbog čega je došlo do širenja koloseka i iskliznuća vagona.

Pored Komisije za isleđenje Železnica Srbije na licu mesta izašli su i pripadnici kriminalističke policije iz Subotice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA