DOBRO VAM UČINJELO: Na crnogorskoj plaži suncobran i ležaljka 75 evra, u Tempu 15!

 
  • 60

Najskuplji plažni mobilijar od turističkih velesila imaju Crnogorci. U Turskoj i Grčkoj iznajmljivanje suncobrana i ležaljki u proseku od 5 do 8 evra. Najjeftinije na Adi Ciganliji

Iznajmljivanje plažnog mobilijara (suncobran i dve ležaljke) na Crnogorskom primorju dostiže cenu i do 75 evra (u Miločeru), dok u beogradskim prodavnicama ništa manje kvalitetan suncobran možete da pazarite u trajno vlasništvo za 349,90, a ležaljku za 1399,00 dinara!

Razlika u računici nije ništa bolja ni ako se uzmu u obzir cene na manje na "ekskluzivnim" plažama u bratskoj nam državi, na kojima se iznajmljivanje plažnog mobilijara kreće između 10 i 30 evra. Paprene cene su, kažu, proizvod toga što je cela obala preplavljena privatnicima, koji su zakupili delove plaža. 

Da barem u ime starog zajedničkog života Crnogorci hoće da nam dozvole da na njihovim plažama koristimo svoj suncobran i ležaljku, preporučili bismo vam da plažni mobilijar uvrstite na listu letnjih krpica koje ćete poneti sa sobom.

Ovako nam preostaje samo da konstatujemo da se na turistima u Crnoj Gori zarađuje daleko više nego što smo mogli i da sanjamo.

Interesantno je da na Adi ceo separe u kafiću može da se iznajmi za dve kafe, koje u proseku koštaju 300 dinara! Pritom možete da ih cevčite i bez problema se o "njihovom trošku" izležavate ceo dan.

Na vama je, međutim, da odlučite šta se nalazi na listi vaših prioriteta.

Poređenja radi, izdvajamo cene plažnog mobilijara na najčešćim turističkim destinacijama u regionu.

U Grčkoj u Stavrosu se ležaljke i suncobran ne plaćaju. Dovoljno je da naručite dva pića, pri čemu đus košta između 2,5 i 3 evra, frape od 2 do 3 evra, a ostala pića - više od 3 evra.

U Pargi ležaljke i suncobran mogu da se iznajme po ceni od 6 do 8 evra, na Rodosu za 8 evra, a Zakintosu - 6 evra. Interesantno je da je na plažama u Zakintosu na kojima iznajmljivanje plažnog mobilijara košta 10 evra, u cenu uračunato piće. Dakle, mobilijar dobijate za četiri kafe od po 2,5 evra.

Na turskim plažama je takođe daleko povoljnija situacija nego na crnogorskom primorju. U Alanji na Kleopatrinoj plaži iznajmljivanje suncobrana i dve ležaljke košta 5 evra, uz besplatno korišćenje Wi-Fi signala za internet.

Interesantno je da za razliku od Crnogoraca, Turci dozvoljavaju turistima da ponesu svoj suncobran i ležaljku. U Marmarisu za dva pića dobijate dve ležaljke i suncobran. A, cena dva pića je 5 evra.

U italijanskom gradiću Gaeta (između Napulja i Rima) iznajmljivanje tri ležaljke i suncobrana iznosi 25 evra, dok u Španiji zakup ležaljke košta 4, a suncobrana 10 evra.

(Katarina Vuković)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    20. avgust 2013 | 11:26

    Da im nije srba nebi imali njih 100 na plazama u crnoj gori dizu cene kao da je monte carlo a ne budva

  • heisenberg

    20. avgust 2013 | 11:24

    u milocer ide 5% ljudi... u budvi 10 evra suncobran i lezaljka

  • mladen

    20. avgust 2013 | 11:29

    ...radi se o Milocerskoj plazi u cijem zaledju je i hotel gde je dnevni pansion od 1000 evra pa navise tako da 75 evra dnevno za suncobran je odgovarajuca cens za takvu klijentelu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA