OLUJA U SKOPLJU: Iščupano drveće, krovovi leteli, saobraćaj zaustavljen (FOTO)

 
  • 0

U roku od pola sata, koliko je nevreme trajalo, palo je više stabala u centru grada, a na mnogim kafićima i restoranima uništene su tende

Zaustavljena vozila, porušeni krovovi i popadalo drveće, bilans su stanja nastalog usled jake oluje koja je danas zahvatila makedonsku prestonicu.

U roku od pola sata palo je više stabala u centru grada, na mnogim kafićima i restoranima uništene su tende. Prema podacima Hidrometeorološkog centra, vetar je dostigao brzinu od 70 kilometara na sat.

Na sreću, prema podacima Centra za upravljanje kriznim situacijama, povređenih nije bilo.

Oni kažu da je na 15 lokacija u Skoplju, usled oluje došlo do prelamanja drveća, na nekoliko mesta pokidani su kablovi, a potopljen je podvožnjak koji se nalazi pre kružnog toka kod hotela "Continental".

Oluja se proširila i na Kumanovo i Tetovo, gde nije bilo ozbiljnih oštećenja, a očekuje se da će pogoditi region u Štipu. Usred obilnih padavina poplavljene su mnoge ulice, a došlo je do oštećenja novoizgrađenih kuća i zgrada. U nekim delovima vetar je "čupao" delove krovova.

(Telegraf.rs / Telegraf.mk)

Video: Sastanak Vučića sa Fon der Lajen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA