Apelacioni sud odbio žalbu Miškovića na visinu kaucije

 
  • 2

Žalba vlasnika "Delte" odbijena je kao neosnovana, a Apelacioni sud je potvrdio da je pravilno određen iznos od 12.000.000 evra kao garancija da okrivljeni neće pobeći

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu odbilo je kao neosnovanu žalbu branilaca Miroslava Miškovića i potvrdilo prvostepeno rešenje Višeg suda u Beogradu kojim mu je određeno jemstvo od 12 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti.

U saopštenju Apelacionog suda se navodi da je prvostepeno rešenje potvrđeno i u delu kojim je prema Miroslavu Miškoviću određena mera zabrane napuštanja boravišta i privremeno oduzeta putna isprava, pasoš na njegovo ime, i kojim je naloženo okrivljenom da svoj važeći pasoš preda u depozit Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje.

U obrazloženju se navodi da postoji opravdana sumnja da je okrivljeni od privrednog društva sa Devičanskih ostrva i preduzeća "Delta M" pribavio imovinsku korist privrednom društvu čiji je krajnji vlasnik Marko Mišković od 2.277.028.616 dinara, privrednom društvu čiji je krajnji korisnik okrivljeni u iznosu od 217.064 evra i privrednom društvu čiji je vlasnik Milo Ðurašković u iznosu od 829.170.448,44 dinara.

Kako se navodi, okrivljeni je kao vlasnik, suvlasnik i odgovorno lice u većem broju pravnih lica registrovanih u Srbiji, na Kipru, Holanskim Antilima i Devičanskim ostrvima u prethodnom periodu izgradio brojne lične i poslovne kontakte i poseduje znatnu finansijsku moć, što ukazuje da je pravilno Viši sud našao da je novčani iznos od 12.000.000 evra u gotovom novcu dovoljna garancija da okrivljeni neće pobeći.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    2. avgust 2013 | 17:13

    Sve mu treba oduzeti, go i bos da bude i on i njegov sin i svi oni koji su omastili brke. Ma i te naocare da mu odizmu, sve, sve do zadnjeg dinara, funte, dolara, jena, k. Marke, kune, grosa, ruplja i rublja.

  • hercegov grad

    2. avgust 2013 | 22:14

    morali bi onda i mnogim politicarima i ove , a pogotovo prosle vlasti oduzeti sve sto imaju jer ih je Miskovic nagradjivao za omogucavanja njegovog bogacenja.Neki su omastili brke i od njegove otmice pa i danas peru pare kupujuci firme po Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA