Radisavljević: Neću podneti ostavku!

 
  • 1

- Informacija da ću u narednih nekoliko dana podneti ostavku na dužnost tužioca za organizovani kriminal nije tačna i predstavlja grubo dezinformisanje javnosti - kaže tužilac za organizovani kriminal

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević demantovao je pisanje medija da će u narednih nekoliko dana podneti ostavku i naglasio da to predstavlja "grubo dezinformisanje javnosti".

Radosavljević je u pisanoj izjavi medijima istakao da objavljivanje neistinitih informacija o njegovom radu, pa i o navodnoj ostavci, predstavlja pokušaj destabilizacije i ugrožavanja samostalnosti Tužilaštva za organizovani kriminal, pokrenutih krivičnih i predistražnih postupaka, kao i "svojevrstan perfidni pritisak" na njega kao tužioca.

- Informacija da ću u narednih nekoliko dana podneti ostavku na dužnost tužioca za organizovani kriminal nije tačna i predstavlja grubo dezinformisanje javnosti - kaže Radisavljević.

On navodi da su brojnim krivičnim postupcima pokrenutim do sada od strane Tužilaštva za organizovani kriminal protiv pripadnika organizovanih kriminalnih grupa koje su se bavile krijumčarenjem narkotika, švercom oružja, pranjem novca, trgovinom ljudima, protiv izvršilaca koruptivnih krivičnih dela i finansijskog kriminala, kao i oduzimanjem nezakonito stečene imovine, ugroženi njihovi vitalni interesi.

- Ni moj dalji rad neće biti na liniji interesa kriminalno-tajkunskog lobija, jer planiram da sa svojim zamenicima i saradnicima nastavim započeti posao uveren da je to u najboljem interesu građana Srbije - naglašava Radisavljević.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • robi

    2. avgust 2013 | 15:52

    Oćeš, očeš. Aca ti je to poručio a ti da daš ostavku ili ideš u ćorki za sve žute montirane peocese. Evropska Ynija traži da on odmah ode, pošto ne poštuje njihove preporuke i laže ih vezano za član 359

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA