Potvrđena kazna Berluskoniju

 
  • 1

Apelacioni sud u Milanu potvrdio je presudu za bivšeg premijera Silvija Berluskonija po optužbi za utaju poreza, kojom je u prvostepenom postupku osuđen na četvorogodišnju zatvorsku kaznu. Berluskoni: "Presuda nema nikakvog osnova"

Presuda kojom je Silvio Berluskoni, bivši premijer Italije, osuđen na četiri godine zatvora zbog utaje poreza potvrđena je u Apelacionom sudu u Milanu. Berluskoni se na ovu odluku može žaliti Kasacionom sudu.

Apelacioni sud u Milanu potvrdio je presudu za bivšeg premijera Silvija Berluskonija po optužbi za utaju poreza, kojom je u prvostepenom postupku osuđen na četvorogodišnju zatvorsku kaznu.

- Sud potvrđuje presudu protiv Silvija Berluskonija - rekao je sudija milanskog suda, javio je TV kanal "Skaj TG 24", prenosi agencija Frans pres.

AP navodi da se bivši premijer na ovakvu odluku može žaliti sudu više instance - Kasacionom sudu.

Prošlog oktobra Berluskoni je osuđen na četvorogodišnju zatvorsku kaznu zbog fiskalne pronevere u okviru njegove medijske imperije "Medijaset", jer je veštački naduvavao cene prava na distribuciju filmova.

Berluskoni poriče ove optužbe i ističe da je žrtva politički motivisanih tužilaca.

Presudom prvostepenog suda, koji je ovaj slučaj započeo 2006. godine, Berluskoniju je, takođe, zabranjeno da obavlja državnu funkciju pet godina i da rukovodi i jednom kompanijom tri godine.

Ova kazna stupiće na snagu samo ako se presuda potvrdi na oba nivoa žalbenog postupka.

Berluskoni: Presuda nema nikakvog osnova

U emotivnoj video poruci Silvio Berluskoni je istakao da presuda koju mu je danas izrekao najviši italijanski sud "nema nikakvog osnova", već će mu samo uzeti ličnu slobodu i politička prava. Berluskoni se u poruci zarekao i "da će nastaviti bitku", izveštava AFP.

Tvrdeći da nikad nje smislio nikakav sistem poreskih prevara, Berluskoni je istakao kako je bio žrtva progona sudskih organa još otkad je ušao u politiku i kako će se zalagati za reformu pravnog sistema.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Dan vojnog vazduhoplovstva SAD - ii deo RADNO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA