Cena kapućina u Dubrovniku 470 dinara!

 
  • 22

Iako je istina da Dubrovnik ostavlja bez daha, bez daha ostavljaju i njegove cene koje su više od onih u Veneciji, Parizu i drugim svetskim destinacijama

Račun izdat u dubrovačkom kafiću “Orlando” postao je hit na slovenačkim i hrvatskim društvenim mrežama, prenose zagrebački mediji.

Račun koji je na Fejsbuk postavio korisnik pod imenom Mate odmah je izazvao zgražavanje i čuđenje nad visokim cenama pića u “Orlandu”, piše “Jutarnji list”. “Večernji list”, s druge strane, istim povodom konstatuje da je istina da Dubrovnik ostavlja bez daha, no ostavljaju i njegove cene koje su više od onih u Veneciji, Parizu i drugim svetskim destinacijama.

Na Jadranu je sve skuplje, posebno tokom sezone: u to su se uverili svi koji su nogom onamo kročili, pa makar popili samo kafu. Spuštanje PDV-a na 10 odsto nije, nažalost, rezultiralo i spuštanjem cena, piše “Večernji list”.

Koliko visoko cene mogu otići, pokazuje primer iz Dubrovnika. U tamošnjem kafiću “Orlando”, doduše na sjajnoj poziciji na samom Stradunu, cene su ravne onima u Parizu, Rimu ili Veneciji.

Kapućino u ovom lokalu košta čak 31 kunu (470 dinara), bočica od 2,5dl mineralne vode 28 kuna (435 dinara), veliki makijato 26 kuna (400 dinara), koka-kola 33 kune (510 dinara).

Neki će cene dubrovačke kafe uporediti sa onom u kafeu “Florian” u Veneciji, gde je najjeftinija kafa 3,5 evra, ali gde cene idu i do 20-ak evra. Ipak, “Orlando”, ma koliko popularan bio, nema tradiciju jedne od najstarijih kafana na svetu, poput venecijanske koja je postoji od 1720. godine i gde će vas poslužiti vrhunsko osoblje, navodi “Večernji list”. Osim toga na venecijanskom Trgu Svetog Marka espreso može da se popije i za 2 evra, a ni bočica vode (od pola litre) ne stoji mnogo više od toga, dodaje zagrebački dnevnik.

Bilo kako bilo, o dubrovačkim cenama pročulo se i u Sloveniji, jer su tamošnji portali preneli priču pod naslovom: "S ovakvim računima turisti se vraćaju iz Hrvatske". Slovenci komentarišu kako hrvatski ugostitelji u jeku turističke sezone pokušavaju od svojih gostiju da izmuzu svaku kunu, nad čim, naravno, negoduju.

Njihove stavove, kako navodi “Jutarnji list”, dele i mnogi hrvatski komentatori. No istovremeno, mnogi staju u odbranu takvih cena i napominju kako je uobičajeno da su na tako ekskluzivnim mestima cene nešto više.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnjilist.hr)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dacha

    31. jul 2013 | 16:48

    Rado bih sada sedeo na stradunu i pio kapućino... koliko god da košta!!!

  • Konan

    31. jul 2013 | 16:43

    Kalimera Ellada.

  • Mistik

    31. jul 2013 | 17:34

    Kakva crna kafa za 40e u veneciji i rimu? Ima za 10-20e najvise kafa, ali zaista ima i za 2. I kod njih je razlika da li ces da sednes na kafu ili ces espresso da popijes s' nogu kako ga mnogi italijani piju. Jeftinije je kad ne sednes. I u s etskom lancu starbucks cini mi se da je oko 2.5e najjeftinija kafa ali su uglavnom sve one lepe, srednje velicine, oko 4-5e...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA