KAKO POSTATI MILIJARDERKA: Sara Blejkli smislila čarape i veš koji vas čine mršavijim! (VIDEO)

 
  • 1

- Moje mušterije su devojke koje žele lepo da izgledaju, a da prikriju nedostatke. Zato sam napravila ženske čarape, donji veš i steznike koji oblikuju telo i čine da izgleda mršavije - kaže žena "teška" 10 milijardi dolara

Sara Blejkli (41) je američka poslovna žena i vlasnica njujorške firme "Spenks" koja proizvodi ženske čarape i donji veš koji oblikuju telo i čine da izgledate mršavije.

Sara priznaje da je imala dosta padova u karijeri. Njen poslovni uspeh dostigao je vrhunac kada je časopis "Forbs" stavio na naslovnu stranu broja u kojem su predstavili najnoviju listu najbogatijih ljudi na svetu. Tako je Blejklijeva postala najmlađa bogatašica koja je sama stvorila imetak.

Sara je poreklom s Floride, bila je dobar student, završila je prava, a jedan od prvih poslova bio joj je prodavanje faks mašina.

- Prešla sam dug put, ali sam uvek imala na umu da moram da nastavim dalje - kaže ona.

Njeno bogatstvo procenjuje se na 10 milijardi dolara. Obogatila se najvećim delom tako što je putovala po Americi kao "one-woman show" i u radnjama i robnim kućama demonstrirala svoje proizvode. Na broj telefona koji je bio ostavljen za pitanja potrošača javljala se i iz kupatila svoje kuće.

- Devojke koje vole da izlaze u klubove i restorane, žele lepo da izgledaju i da prikriju one delove svog tela koji nisu baš najsjajniji, to su moje mušterije. Tako sam došla na ideju da napravimo ženske čarape, donji veš i steznike koji oblikuju telo i čine da izgleda mršavije - kaže Sara.

Smetao joj je znoj i bile su joj potrebne čarape bez stopala, koje se neće urolati uz nogu kada ih preseče. Krenula je od ušteđevine od 5.000 dolara, preselila se u Atlantu, a za patentiranje imena firme sama je proučila pravne propise da ne bi plaćala stručnu pomoć.

- Život može više puta da bude promašen i da puno putaš izgubiš. Čak je i otac brata i mene svaki put po povratku iz škole pitao šta to danas niste uspeli da uradite - navodi ova uspešna poslovna žena.

Sara je imala izvesnu pomoć, jer kada je TV voditeljka Opra Vinfri izjavila da joj je "Spenks" omiljeni proizvod, prodaja je skočila do neverovatnih razmera.

Kaže na kraju da mlade žene moraju jasno da pokažu šta žele, streme ka tome i budu hrabre kako bi uspele.

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siromah

    3. avgust 2013 | 18:16

    Nije tesko biti bogat medju bogatima. U Srbiji ne da je tesko, nego je nemoguce obogatiti se na legalan nacin jer ti to ne dozvoljavaju oni koji su se obogatili na nelegalan nacin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA