ORTACI: Milanović se druži s Gotovinom!

 
  • 8

- Bio je to običan ručak bez političkih konotacija. Oni se nalaze jednom mesečno, a pretpostavljam da će se i ubuduće družiti. To je muško prijateljstvo i ništa više - kratko je komentarisao bliski saradnik hrvatskog premijera

Predsednik hrvatske vlade i penzionisani general Ante Gotovina često se druže u jednom zagrebačkom restoranu. Iz vlade kažu da je reč o prijateljskom odnosu.

- Bio je to običan ručak bez političkih konotacija. Oni se nalaze jednom mesečno, a pretpostavljam da će se i ubuduće družiti. To je muško prijateljstvo i ništa više - kratko je komentarisao bliski saradnik hrvatskog premijera Zorana Milanovića povodom druženja s generalom, prenosi "Jutarnji list".

Inače, otkako se vratio iz Haga, gde je prvostepenom presudom bio osuđen na 18 godina zatvora zbog zločina u akciji hrvatske vojske "Oluja", Gotovina je odlučio da se upusti u poslovne vode i čini se, navodi list, da je u tome prilično uspešan.

Pozivajući se na vladin izvor, list dodaje da u tome nema pomoć izvršne vlasti s obzirom na to da je prvi posao dobio još pre dve godine, a najnoviji biznis sa uzgajanjem tuna omogućila mu je Zadarska županija u kojoj je na vlasti opoziciona HDZ. Kompanija "Adriatik gradnja", čiji su vlasnici Gotovina i Željko Dilber, lani je za Grad Zadar odradila posao gradnje plinovodne instalacije i to za iznos od 5,1 milion kuna.

U junu su Milanović i ministar odbrane Ante Kotromanović posetili Gotovinu, koji ih je poveo u obilazak svog uzgajališta tune, a posle su u njegovoj kući u Pakoštanima gledali fudbalsku utakmicu između Hrvatske i Škotske, podseća list. Kotromanović je dugogodišnji prijatelj porodice Gotovina.

Upućeni tvrde da je on glavna veza između Gotovine i premijera. Ali još dok je bio vođa opozicije, Milanović je, za razliku od većine levičara, podržavao Gotovinu, navodi list, i dodaje da je 2011. godine izjavio da Gotovina ne može biti kriv.

S druge strane, Gotovina se, otkako je na slobodi, drži na distanci od političkih radikala. Podseća se i da je odbio da učestvuje na skupu bivših generala koji su kritikovali vlast, a nedavno je odbio da komentariše rad vlade, uz objašnjenje da je "samo običan ribar".

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnjilist.hr)

Video: Vozač dobio kutiju pa napravio ovaj potez: Snimak sa autobuske stanice koji niko nije video

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA